dimecres, 30 d’abril del 2008

Ple Ordinari

Avui, dimecres, 30 d' abril de 2008 estem convocats a un Ple Ordinari a les 18 h tarda.
Després de 6 mesos sense cap convocatòria del mateix i incomplint la Llei Reguladora de les Bases del Règim Local, l' Equip de Govern d' Amer ha convocat sessió ordinària.
Un Ple convocat a més córrer senzillament per a poder adjudicar definitivament la gespa del camp de futbol d' Amer.
Als regidors se'ns va convocar dissabte, 26 d'abril a la tarda, i dilluns, 28 d' abril, a 2/4 de dues del migdia ens truquen de l' Ajuntament convocant-nos a una Comissió Informativa sobre els punts del Ple per a les 6 h tarda.
Un Equip de Govern que demostra una mínima planificació. Un Equip de Govern que incompleix reiteradament la Llei. Un Equip de Govern que actua despòticament però ven la imatge de democràtic.
Els Plens ordinaris s' havien de celebrar cada tercer dimecres de cada 3 mesos al vespre, segons el règim de sessions de Plens Ordinaris votat el passat mes d' octubre de 2007 i proposat pel mateix Alcalde.
Personalment estic cansada d' aquesta manera d'actuar d' aquest Equip de Govern. El que hauríem de fer tots els regidors és no anar avui al Ple Ordinari. I demostrar al senyor Alcalde d' Amer que està en minoria.
El que cal fer és demanar explicacions de la poca transparència que hi continua havent a l' Ajuntament d' Amer : per què no es fa una auditoria financera-econòmica ? per què no es fa una auditoria urbanística per saber i conèixer els disbarats que s' han fet a Amer al llarg d' aquests 8 anys, tal i com es pot veure a la fotografia del post, on aquest monstruós bloc de pisos que s' està acabant a l' entrada del poble incompleix la normativa ? Per què encara no tenim el pressupost de l' any 2008 si ja estem a mes de maig ? Per què tan poca transparència ? Hi ha un " pacte kafkià amb el diable ? Per què no se'ns explica la realitat del nou dispensari local, el qual, ja hi ha la maqueta feta ? Per què no s' exposa al públic aquesta maqueta ?
És evident, que la gent que treballem a compte propi o per altres tenim una agenda bastant apretada i no disposem de les fantàstiques excedències o baixes com d' altres.
Demà els hi explicaré com ha anat el Ple Ordinari finalment convocat per aquest poc transparent i ineficaç Equip de Govern d' Amer.

9 comentaris:

Àlex Sáez ha dit...

T'haig de felicitar... i molt! Petons,

Àlex.

Alba Serra ha dit...

Moltes gràcies Àlex ! Qui ens ho havia de dir !! Cuida't.
Petons,

Alba Serra.

garmir ha dit...

Hola Alba:
Feia dies que no et deixava comentaris, ja et veig tan batalladora com sempre, espero que vagi tot bé.
Edmón.

Alba Serra ha dit...

Hola Edmón,

gràcies per ser un fidel seguidor del bloc.

Sí, amb aquest ajuntament no podem badar ni cinc minuts !

L' Equip de Govern actual està en minoria però l' altre grup a l' oposició sempre sol votar a favor d' ells. LLavors, poca cosa podem fer-hi tot i haver guanyat les eleccions.

La llei electoral permet aquestes coalicions de perdedors i això malmet la qualitat democràtica i la credibilitat cap a l' electorat.

Esperem nous temps. Una abraçada,

Alba.

Anònim ha dit...

Hola

M'agradaria deixar quatre comentaris al respecte:

En primer lloc parles de l'Auditoria financera-econòmica i urbanística dels anteriors 8 anys, cosa que em smebla molt respectable, però posats a mirar el passat, mirem també els 20 anys de govern de CiU.

En segon lloc, fas menció del monstruós bloc de pisos... sobre quin fas referència? El del Banc Popular, coneguts com "Els pisos verds" o la magnífica Llar dels Jubilats?

Tot seguit comentes sobre la ubicació del nou dispensari. Si vols et diré un solar molt adient per aquesta instal·lació, em refereixo al solar entre Can Peradalta i Can Terme, en concret la Plaça de darrera Guillem's Bar. Pots informar-te sobre qui és el propietari, els seu cost...

Per acabar parles del pacte kafkià amb el diable, doncs sovint és millor un pacte d'aquest tipus que pactar amb rates de sacristia.

Arreveure

PD: si no esteu al Govern és perquè no voleu, ja que vau ser massa prepotents i us va sortir el tret per la colata.

Alba Serra ha dit...

Benvolgut anònim,,

llegint la teva aportació una s' adona que no negues les meves paraules. Què fas ? Jo només pretenc defensar la transparència i el bon fer del poble.

Si creus que s' ha de fer una auditoria urbanística-econòmica d' Amer des del 1980, doncs per què no ho heu fet ?

M' anomenes els pisos verds o la Llar de Jubilats : ens agradaran més o menys però no incompleixen cap normativa. En canvi, tu amb aquesta aportació m' estàs confirmant el que tothom sap : la ilegalitat del bloc de pisos de l' entrada. Hi ha més pisos construïts del que permet la llei. A part, estan construïts arran de vorera. Anem a buscar la normativa ? Qui els hi ha deixat fer ? A canvi de què ?

En referència al solar de la família Junquera : escolta, si no el volen vendre doncs no els hi podem obligar. Només faltaria ! En canvi, sí que podríem obligar a anar al registre i preguntar per l' edifici de la Plaça de la Vila, 19. Què et sembla ? Com es va vendre a subhasta ? Per què es va deixar perdre ? Per què no s' ha acabat ? Qui l' ha pagat ? Molt sospitós oi que per un acord de Ple es decideixi comprar l' edifici de la plaça de la Vila, 19 i que a l' hora de la veritat es deixi perdre per 6 euros!!! quan el preu de sortida de subhasta era de 25.000.000 ptes i l' equip de Govern (vosaltres) tenia la potestat de pujar fins a 33.000.000 ptes i només va pujar 25.001.000 ptes ? Que curiós oi?
Per què no fer el dispensari darrera l' edifici de la Plaça de la Vila, 19 o davant ? Si hagués estat comprat com s' havia acordat podria ser una realitat oi ?
Quantes alternatives heu buscat durant 8 anys per a construir el nou dispensari ? Quantes propostes us heu deixat perdre ? Per què no es van comprar ? Perquè no diem que vau escollir la pista de l' Institut perquè és patrimoni del poble i, és clar, amb el Pla de Sanejament que hi havia no es podia comprar res ?

Això és el que has de solventar. Els pactes kafkians mai arriben bé, en canvi, les rates de sacristia sempre busquen la veritat. Algun dia sortirà, algun dia el pacte kafkià explotarà.

Els pactes kafkians sempre s' amaguen, com tu fas, darrera l' anonimat. Tot i així, la veritat sempre, sempre surt. No ho oblidis !

Alba Serra.

Anònim ha dit...

Alba, felicitats pel teu divertit i sincer blog i per la magnífica i sincera contesta al covard i poruc anónim.
Visca l'Alba i visca Catalunya!!

Una abraçada.
Família de la Boada de les Costes
Amer

Anònim ha dit...

Hola, Alba! Sóc la Montse Gatell. Això dels blocs és una meravella... a partir dels comentaris de Garmir/Edmón, fidel seguidor també del meu bloc i de tants altres!, he anat a parar al teu.
Òbviament no sé res d'Amer, però a qualsevol municipi del país, l'actitud de l'equip de govern del teu poble és un escàndol... La prepotència fa els febles més perillosos per la prepotència que per la feblesa.
Ànims i endavant, que tot està per fer i tot és possible!
Enhorabona pel teu bloc i fins aviat, segur que ens veurem aquests dies pre-congressuals.
Una abraçada

Alba Serra ha dit...

Hola Montse,

gràcies per la teva col.laboració al bloc. La veritat és que el vaig iniciar l' agost de 2007. Per tant, encara sóc novella en la blogosfera.

De totes maneres és una bona eina d' informació i d' intercanvi d' opinions. La llàstima és quan reps aportacions menyspreables darrere l' anonimat.

Però ja hi començo a posar pell morta. De fet, des del 1999, pel sol fet d' anar en una llista electoral i ser militant d' un partit, provoca recels o "divisions".
La democràcia encara és molt recent i a casa nostra costa entendre la diversitat.`Però el més fort és que aquests són els abanderats del progrés i la llibertat !

Acabo de descobrir el teu blog arran de la teva aportació.
Sí, l' Edmón té una bona plataforma plural de persones amb bloc.

Et felicito per la teva intervenció sobre polítiques d' igualtat. Vas fer un excel.lent discurs. Tens molta raó, encara estem a les baceroles de les tan anomenades polítiques d' igualtat.

Falta conscienciació social i política, però també falta actuació i execució per part d' altres agents socials.

Les dones no ho tenim fàcil. Sí però que el camí de fa 20 anys ha canviat molt i per bé però avui,encara ens cal un llarg camí.

Bé, Montse, si em dones permís et faig l' enllaç del teu bloc. Serà un honor !
Ens veurem ben aviat, sigui en l' etapa pre-congressual o en el Congrés.

Una abraçada,

Alba Serra.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...