dilluns, 10 de novembre del 2008

Finalment tenim el Ple Ordinari

Després de 4 mesos sense fer Plens Ordinaris, per tant, incomplint de nou el règim de sessions de Plens Ordinaris proposat per l' actual Equip de Govern, ens han convocat aquest proper dimecres, 12 de novembre a les 7 de la tarda.
En l' ordre del dia hi ha punts importants pel futur del poble a curt i mitjà termini .Uns dels més importants són l' aprovació de les Ordenances Fiscals per l' any 2009; modificació de crèdits; l' aprovació inicial del projecte dels vestidors del camp de futbol municipal i la finalització de l' expedient d' indemnització a abonar per l' empresa Baker Gestión, S.L.
Després de demanar personalment una auditoria urbanística reiterades vegades, ara taparem de nou les il.legalitats de l' edifici de pisos promoguts per Baker Gestión.
Un bloc de pisos amb il.legalitats flagrants com construir més pisos del que permet les normes subsidiàries del poble.
Un bloc de pisos que simbolitza l' obra pòstuma més il.legal mai comesa a Amer. Un monstre de 91 pisos que donen la benvinguda al poble mil.lenari d' Amer.
L' Alcalde d' Amer té sobre la taula expedients urbanístics per solucionar però no deu saber per on començar. Enlloc de ser valent i portar les coses allà on s' han de portar, ens dedicarem a marejar la perdiu i tapa't que no hem vist res. D' altres, tot fent un bon cafetó es fan un tip de riure i a viure !`
Ja ho saben, si volen muntar la paradeta, vinguin a Amer, es presintin per alcaldable i no pateixin per res; les catifes i els llençols mai s'espolsen.Senzillament, vivim amb la ferum encoberta d' història mil.lenària.
P.D.1 : Excel.lent article de Francesc-Marc Álvaro al Singular Digital " Si voleu Obames, canvieu els partits".
P.D.2 : El diari The Wall Street Journal alaba el sistema bancari espanyol.

4 comentaris:

garmir ha dit...

Hola Alba:
Desitjo que et surti bé el plenari municipal.
El teu amic, Edmón.

Anònim ha dit...

I ara que, no pasara res el reponsable.
Que pensa fer el Ajuntament i l,oposició.

Alba Serra ha dit...

Benvolguts,

primer agrair-vos la vostra col.laboració al bloc.

Edmón : va ser una Plenari de 3 hores i mitja. Feia quasi 4 mesos que no hi havia hagut Ple Ordinari. Els temes eren densos i les intervencions també van ser llargues.

Diguem-ne que va anar com sempre. Nosaltres, sempre se'ns convoca als Plens un divendres a la tarda. Llavors, el dilluns, et truquen i et diuen que a la tarda hi ha comissió informativa. Anem, si és que podem, perquè sempre t' avisen a última hora, a la comissió i escoltes les explicacions. L' endema pots anar al matí (si pots, és clar) a l' Ajuntament a mirar els papers i el dimecres hi ha el Ple.

Bé, la satisfacció del treball no és bona perquè mai tens temps de mirar-te i estudiar-te bé les coses.

Anònim : nosaltres hem demanat per activa i passiva una auditoria urbanísta. Hem presentat instància a l' Ajuntament. La resposta és tirar pilotes fora.

Ahir, un dels punts de l'ordre del dia era un expedient : sorpresa !! quin expedient ? Doncs la 2a part del bloc de pisos.
En aquest bloc de pisos hi ha 2 llicències d' obra demanades.
La 1a llicència són només la part del bloc que toca a la paret de les antiga caserna de la Guàrdia Civil. Aquesta part del bloc diguem-ne que avui ja està bé, per tant, està legalitzada correctament.

La 2 part del bloc és la "il.legal" : en teoria aquesta gent havia de construir 68 pisos i n' hi ha 91 pisos. Amb l' agreujant que han envaït via pública; és a dir, el carrer del lateral hauria de fer 13'5 metres i en fa 8 metres.

Una veïna (Sra. Dolors Guitart) va fer una denúncia i és arran d' aquesta denúncia que es comença a posar fil a l' agulla.
Es porten els papers a Urbanisme i es paren les obres degut a els greus irregularitats.
Amb l' agreujant que hi ha persones que han iniciat la compra o bé de baixos per a posar algun comerç - és el cas de la cadena Scheleker- i d' altres persones que no poden escriturar els pisos degut a les il.legalitats comeses pels promotors.

Què farà l' Ajuntament ? Doncs, ells suposo que seguiran el procés judicial que la Sra. Guitart ha fet. L' Ajuntament, ahir ho va dir l' Alcalde al Ple quan jo vaig incitar-li una altra vegada a fer una auditoria urbanística, és que "ell no farà res més" perquè ara ja està en mans de la justícia.

Què farà CiU ? Doncs el que porta fent al llarg d' aquests 9 anys : treballar per denunciar i fer complir la llei. Portar-ho fins allà on sigui.
Nosaltres, ja fa mesos vam anar a parlar amb el senyor que avui és el representant del Baker Gestión i ens va explicar tot un seguit de coses.
R`pidament, vam anar a trobar l' Alcalde i ell ens va respondre i ensenyar tota la informació que tenia respecte a informes tècnics sobre les irregularitats.
Ara també hem demanat de veure l' expedient de Baker Gestión per saber de font real quines són exactament les irregularitats.

També ens hauríem de preguntar el per què hi ha altres obres parades al poble d' Amer, sobretot, cases particulars. Senzillament, perquè les llicències d' obra estaven maldonades i ara s' han hagut d' aturar.
Un drama, tant pels afectats com per el poble. Però la llei s' ha de complir i si s' han d' enderrocar coses doncs caldrà fer-ho.

AMER s' ha convertit en pocs anys en una mena de Marbella o Palma de Mallorca!

Salutacions cordials,

Alba Serra.

garmir ha dit...

Hola Alba:
Fas una feina important com a regidora pots estar orgullosa.
Edmón.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...