dissabte, 30 de maig del 2009

VOTEM TREMOSA

S'ha fet el debat polític de les eleccions europees a TV3. Hem pogut escoltar i veure les propostes i els candidats.
Ha estat un debat sense escarafalls, amb educació i respecte. No ha estat desagradable escoltar-los. Hem de reconèixer que el bufó de la cort ha estat el senyor Vidal -Quadras. No entenc la ceguesa del PP amb aquest personatge. Aquesta setmana he estat parlant amb dirigents del partit PP a Catalunya i amb la conversa s' entreveu que reconeixen certs estigmes que els seus dirigents fan a Catalunya, la qual cosa, els hi va en contra però pel què sembla no hi poden fer gaire res.
De fet, els diferents representants del PP a les comarques gironines que hi han hagut, al final s' han hagut de "retirar a poc a poc " per les bestieses o poc encertades opinions que molts dels seus dirigents i companys de l' Estat espanyol han dit sobre Catalunya. Bé, si em sentís el senyor Vidal- Quadras dient " Estat espanyol " no li agradaria gaire o gens, tal i com ahir va comentar al llarg del debat.
De totes maneres, Ramon Tremosa va estar molt encertat, molt correcte. No va entrar en cap frec a frec horrorós. Va presentar propostes molt encertades i coherents. Va apel.lar a la unitat a Europa dels diferents partits catalans. Va desfer-se'n molt bé de la imatge de "neoliberal i de dretes" que utilitzen sempre la resta de partits per atacar.
De fet, la campanya de CiU és positiva, engrescadora i en prospecció de futur. En canvi, la resta continuen utilitzant l' eix dreta-esquerra com a punt de divisió. En paraules molt encertades de Pilar Rahola " es pensen que som tontets i ja està bé que ens vegin com a una banda d' encantats". Com es pot entendre la campanya del PSC quan al País Basc van de la mà amb el PP o a Europa ? Com es pot entendre la campanya d' ICV sempre criticant a l' Església o a les polítiques globalitzadores ? I ERC, per què es presenta com a garant del sobiranisme quan a Catalunya s' ha empassat tants gripaus espanyols ?
L' únic, l' únic representant que té cara i ulls, que sap de què parla, que ha baixat del balcó i es presenta com un home coneixedor de l' economia real i del país és Tremosa. Què vol fer la senyora Badia si va en quarta posició ? Que no veu que el senyor López Aguilar l' engegarà a pastar fang quan vingui amb el discurs català ? Ramon Tremosa sap com va l' economia d' un país. Per això prioritza l' eix ferroviari, l' eix marítim i l' eix aeri com a pont d' enllaç a altres mercats. Per això, pensa amb el petit comerç presentant propostes clarament a l' alçada i no com el senyor Huguet que fa 5 anys que té la Conselleria i encara no ha reorganitzat res del comerç català. Un exemple evident és l' horari comercial que fan centenars de paquistanesos, xinesos i àrabs i ningú els hi diu res. Per què ? On és l' ajuda al poble català senyors d' ERC, ICV i PSC ? Què faran a Europa vostès que estan lligats de mans i peus ? El dia 7 de juny, els catalans tenim una nova oportunitat. No es pensin que " Europa no importa". Cada vegada més, les directives, les lleis venen marcades a Europa. Si els catalans no anem a votar no serem al mapa europeu per res.
El dia 7 de juny cal anar a votar però a votar amb seny, amb sentit de país i amb visió de futur. Avui l' únic partit que té realment una visió de país i que sap cap on hem d' anar és CiU. Votar a Ramon Tremosa és votar per Catalunya, és votar pel demà nostre i pel futur dels nostres fills.

1 comentari:

garmir ha dit...

Hola Alba:
Sort el 7 de juny.
Edmón.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...