diumenge, 23 d’agost del 2009

La tómbola de ZP

El que més cal en èpoques de crisi és aplicar la política econòmica del Govern ZP.
El govern espanyol està desbordat per l' enorme dèficit públic generat per la crisis i les bananeres ajudes econòmiques que ens dóna el Gran Farsant.
De fet, els seus socis de govern, IU, ICV i ERC com també els sindicats CCOO i UGT ja els hi sembla bé la reforma fiscal que es pot aplicar : pujar el IRPF per les famílies amb ingressos superiors a 60.000 €. Fins i tot, s' insinua recuperar els impostos suprimits, com el de Patrimoni i el de Successions.
És clar que d' algun lloc han de sortir els diners. Recorden els 400 € que va prometre ZP a les eleccions generals ? I els 2.500€ del xec-bebè ? I ara els 420€ pels aturats sense prestació que hagin quedat a l' atur a partir del dia 1 d' agost ?
Però en realitat a qui més afectarà aquesta nova pujada d' impostos del govern d' esquerres, progressista i social serà a la classe mitjana i, sobretot, els que vivim a Catalunya. És a dir, els mortals que paguem hipoteca, la lletra del cotxe, l' escola dels fills, els cangurs que venen a casa a aguardar-te el fill perquè els pares ens fem un tip de treballar ....
Hom es pregunta què és millor, si gastar o estalviar. Perquè si estalvies et penalitzen i si gastes has de tenir un sou molt baix per a poder demanar ajudes.
De totes maneres, els catalans no ens podem queixar gaire perquè nosaltres som el feu d' aquesta erràtica política econòmica : si ZP governa és gràcies als 25 diputats que va obtenir a la nostra dissortada pàtria. I si ZP pot governar a Madrid és gràcies al suport de ICV, ERC i el grup dels 25 diputats socialistes.
Ara només ens faltava rebre " el millor finançament que mai ha tingut Catalunya " per a recordar-nos de com estem sotmesos a l' España cañí.
En fi, si el poble català és tan curt de mires doncs ja sabem a què ens hem d' atendre. Posem la galta i llavors l' altra.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

No crec que pugin els impostos als que guanyin més de 60000 euros bruts perque se'ls haurien d'aplicar tots els polítics. Es veritat que així es guanyen vots però la majoria de polítics no estan per que se'ls hi pugin els impostos. La sol.lució seria fer pagar més als molt rics, però,,,noia, aquests són els que dicten les normes.
probablement esperaran, no poden esperar una nova mesura criticable

Anònim ha dit...

Hola Alba no sabia que es podia escriure en el bloc teu.pensaba que només era per llegir.Soc en jordí ja em parlat per mail tu i jo.Es de veura que el socialistes l´unica cosa que saben fer es fotre el pais potes enlaire i no arreglar res només foten parches que no serveixen de res i acabem amb la corda al coll.Darrera han de anar els del pp a posarho bé que es el que tocará ara de nou cuant aquest en zp acabi la legislatura.Podem esperar algo de bo? no.Repercutira al poble tant de despilfarro economic a la hora de tornar els calers? si.resumint el teu post,es pot dir que es patetic i lamentable com en zp a enganyat.no anomenes la puja del salari minim interprofessional que es una gran promesa electoral i que no ha portat a cap.A on anem amb un pastetes com ell? penso que aquest tiu no serveix per res.Em va arribar una noticia de que cuant estabem entrant en la crisi,la vicepresidenta va anar a mexic o va arribar de mexic,i va donar una pila de millons d´euros perque es netejessin les platjes de mexic.No se si es cert,pero veient lo mamarrachos que son,Penso que es lamentabla tenir un gobern que es mereix estar al carrer i fer cua a la fila del paro.

Manel Balasch Esteve ha dit...

Zapatero no sap per on navega. Els seus asessors economistes miren a proa i a popa i no saben k fer.
Pero si que estic d´acord en pujar impustos a classe mitja-alta.
Es parla de pujar a les rentes del treball de mes 60.000 euros, pero es per subjecte passiu, no per familia. I evidentment, si es guanya mes de 60.000 euros, ets un privilegiat economicament.
Tampoc crec que s´hagi de pujar exageradament els trams mes elevats de la renda. Amb dos o tres punts, n´hi ha prou.

De totes maneres, voldria beure si quan CIU torni al poder a Catalunya (jo ho espero) baixar d´una vegada la fiscalitat de les herencias, que es una barbaritat el que es paga a Catalunya.
Salutacions Alba.

Alba Serra ha dit...

Benvolguts tots,

jo crec que estem davant la davallada més important que ha tingut ZP des que governa. Ho té molt complicat.
L' any passat va amagar la crisi fins que la realitat era tan evident que no va tenir més cara que sortir i anunciar que l' economia no anava bé.

Aquest any crec que s' amaga dues coses :
-la grip A
-pujada d' impostos per l' enorme dèficit.

Això de la grip A no cal alarmisme però crec que la població no en té un coneixement com l' hauria de tenir (símptomes,contagis,...).

És evident que les rendes de 60.000€ només són per uns pocs però vosaltres creieu que només afectarà a aquest sector econòmic ? Ni molt menys, les classes més afectades seran les mitjanes.

La llàstima és que l' alternativa del PSOE és el PP posat constanment en casos de corrupció. Això els fa molt i molt de mal.

Seguim en contacte!!

Alba.

Anònim ha dit...

Vull fer un comentari sobre el tema de la veritat sobre la grip A.
Es un virus de laboratori,com el que es va fer de la grip aviar,pues ara a tocat inventar akesta nova,en mans de uns descerebrats,que com que el sector farmaceutic esta en una gran crisi,han de generar caler,crean un virus de laboratori,com la gran pandemia amb propaganda gratis a les televisions perque tothom s´alarmi i acabin consumint la famosa vacuna,que ara tothom esta esperant i no es mes que una simple grip que dura tres dies.
Tambe vull comentar,que el senyor ZP es un señor que no sap que fer dels calers i va dir que a cada estudiant els hi volia regalar un ordenador portatil perque aixo era una promesa electoral i la broma costa 200 milions de euros.Si comencem a fer comptes de lo que esta despilfarrant el gobern en cosas inutils,ja portem despilfarrats mols milions d´euros per no fer absolutament res.Finalment no crec ni que hi hagi subvencio per la gent parada aquest tiu sempre actua amb trampa.
Jordi B.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...