dilluns, 19 de novembre del 2007

L' Era Targa

Fa dies enrere vaig escriure que " s' entreveia un nou horitzó pel poble d' Amer amb el trencament del pacte de govern format per ERC i IA" i desitjava "un horitzó clar i amb un futur social, cultural i econòmic millor per tots els amerencs ".
Ha passat un mes del trencament del govern municipal format per ERC i IA. Avui Targa - ERC d' Amer- governa amb només 3 regidors. No sé si l' horitzó està encalitjat o enmig d' una calma tensa però l' era Targa ha començat. I dic "l ' Era Targa" perquè l' alcalde d' Amer és un personatge ben curiós i enigmàtic.
Avui, dilluns, 19 de novembre, a 3/4 de 8 del vespre ens ha convocat per decret d' alcaldia a un ple extraordinari pel dimecres, 21 de novembre a les 19 h tarda.
Saltant-se novament el règim de sessions dels plens i saltant-se també les sessions informatives, l' alcalde d' Amer, ens convoca per decret d' alcaldia a un ple extraordinari i urgent.
Mirats els punts de l' ordre del dia, una es queda astorada i indignada perquè en 48 hores hores i sense comissions informatives haurem de votar :
1- Aprovació de la urgència.
2- Modificació ordenances fiscals 2008.
3- Modificació de crèdits núm 1/2007
4- Adjudicació operació de crèdit a llarg termini
5- Compensacions i assistències regidors i ajudes als grups polítics
6- Proposta per nomenar nous representants als següents òrgans col.legiats : Consorci Ter-Brugent i Consell Escolar.
Sorprenent l' actuació de l' Alcalde Targa. Com s' atreveix a convocar el Ple de l' Ajuntament en 48 hores amb uns punts d' ordre del dia tan importants ? Però que no veu que el punt nº 2 - modificació de les ordenances fiscals pel 2008 - condiciona el pressupost de l' any vinent ? Com s' atreveix a actuar d' una manera tan frívola i dictatorialment ? Que no veu que està en minoria i que li podem tombar ràpidament aquest Ple Extraordinari convocat pel Decret d' Alcaldia ?
Bé, és evident que no sabem si ha trucat a Güell (Independents d' Amer) i a Clermont (Coalició per Amer) perquè li doni suport i així sumar 7 vots però l' actuació d' aquesta convocatòria és de jutjat de guàrdia.
La nostra opció serà molt clara : el primer punt li votarem que NO i li exigirem un Ple Ordinari amb una prèvia comissió informativa.
El Ple pot durar 5 minuts si la resta de grups polítics, IA i CA s' hi oposen com nosaltres.
L' Era Targa ha començat a caminar. ERC d' Amer, governa el poble amb 3 regidors. De moment l' actuació de Targa mostra poca transparència, un nul diàleg i una minsa democràcia en un poble de 2.200 habitants.
De què té por Targa ? Per què convoca un Ple Extraordinari amb només 48 hores davant punts tan importants pel poble com són les ordenances fiscals ? Tanta pressa, tan urgent, per què no permet demora ?
Per cert, tal i com van les coses a Amer, veig que aviat podrem escriure el segon volum de la història d' Amer de finals del segle XX i principis del XXI. Els hi avanço que el primer llibre serà el Nepotisme de Güell. I el segon llibre serà l' Era Targa.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...