dijous, 13 de desembre del 2007

Veto als Pressupostos de l' Estat 2008

El Govern del PSOE, per tant, també els diputats del PSC, han preferit salvar els pressupostos al Congrés que haver de negociar les 4.600 esmenes que s' han presentat.
Finalment, CiU ha dit prou ! Segons els politòlegs la fòrmula del peix al cove s' ha esgotat però personalment, crec que encara és una fòrmula ben clàssica i prou vàlida mentre no tinguem una plena sobirania. Mirem si no és la mateixa fòrmula utilitzada recentment pel PNB al negar-se a reprovar la ministra Magdalena Álvarez. Tothom sap que el PNB rebrà unes contraprestacions financeres a canvi d' haver salvat a la ministra.
Finalment, CiU s' ha plantat i ha dit "PROU". Un "prou" mitjançant un veto per dos motius principals :
- perquè el capítol de pressupostos corresponent al Ministerio de Vivienda (encapçalat per la ministra catalana Carme Chacón), suposava una evident i flagrant invasió de les competències que Catalunya i altres Comunitats Autònomes tenen en matèria d' habitatge.
- la negativa del PSOE a negociar qualsevol esmena presentada per CIU, ERC i ICV per incrementar la inversió de l' Estat a Catalunya.
En aquesta votació del veto s' ha rebut el suport del PP, d' ERC, CC i EA. És a dir, quatre forces polítiques diferents han demostrat amb el seu vot la coherència del mateix i alhora han situat el Govern socialista en la solitud més clamorosa del llarg d' aquesta legislatura.
Ara sentirem sentències finals i cants de sirena però, CiU finalment s' ha plantat, hem dit " PROU D' AQUEST ENGANY que suposa el gran farsant de la política espanyola com és J.L. Rodríguez Zapatero ".
Personalment, considero que ZP és un llop amb pell de xai, que molt talante al davant però al darrera et clava l' espasa. Sembla un home que té l' estrella de cara des del 2004 però penso que la seva baraka se li està acabant. Temps al temps, però l' Estat espanyol està descobrint qui és ZP.

6 comentaris:

garmir ha dit...

Hola:
Totalment d´acord, Alba, ZP és un llop camuflat i perillós per a Catalunya.
Per cert, Bon Nadal, et vaig enviar un correu al e-mail que surt al Blog, peró em deia alguna cosa de "failure", igual no va.
Que passis tu i els teus un Bon Nadal.

Xavier Mir ha dit...

Hola Alba.
M'agradaria saber quin és el teu horitzó nacional, si la confederació, el federalisme, la independència. Creus que hauríem de posar data aviat a un referèndum d'autodeterminació? Com que ara mateix CiU, com a partit, no és independentista, creus que al proper congrés poden canviar les coses i que CiU iniciï una nova etapa amb un full de ruta cap a la plena sobirania? Com creus que hauria d'anar tot plegat?
Moltes gràcies
Xavier Mir

Alba Serra ha dit...

Benvolgut,

gràcies per la felicitació de Nadal. També els millors desitjos per l' Any Nou i unes Bones Festes de Nadal.

Alba.

Àlex Sáez ha dit...

Estimada Alba,

Entenc els arguments del teu partit en clau d'oposició, però res pot amagar que aquests pressupostos són els millors que un govern de l'estat destina a les nostres terres en compliment de l'Estatut.

Salutacions, et tinc linkada!

Àlex.

Alba Serra ha dit...

Benvolgut Xavier,

en primer lloc felicitar-te pel bloc. Fa falta gent com tu, que faci conèixer el nostre país i cultura en llengua anglesa.
Molta sort amb el bloc !

M' has enviat un seguit de preguntes relacionades amb la independència i el nostre horitzó nacional.

En primer lloc, personalment, em considero sobiranista, és a dir, aspiro i treballo perquè Catalunya cada dia avançi més nacionalment parlant.
El meu horitzó nacional doncs és la independència, la plena sobirania nacional. Respecto el federalisme però mai m' ha entusiasmat perquè no voldria que Catalunya fos una nació dintre una altra.
El federalisme establert a l' Estat espanyol pot ser molt i molt complicat : jo, com a catalana mai em voldria sentir subordinada a l' Estat espanyol (malgrat avui m' hi hagi de sentir).
A Espanya aquesta aposta tan enarbolada pels socialistes pot ser el tancament definitiu a la nostra aspiració nacional.
Per altra part, penso que tampoc els hi seria fàcil implantar un federalisme basant-nos amb l' Estat de les autonomies. Espanya mai s' ha cregut l' estat plurinacional, malgrat que avui, els socialistes l' usen constantment.
Espanya avui està dissenyada amb un sol color; la Constitució així ho remarca. Per tant, tenim un altre problema per ser reconeguts com a nació pròpiament dita.

Catalunya ha avançat molt si mirem que encara no fa 30 anys, el nostre reconeixement nacional estava a les baceroles.
Penso que l' Era Pujol ha marcat un abans i un després. Evidentment, que hi haurien coses que haurien pogut ser millors però penso que moltes de les llibertats nacionals que avui tenim fa 30 o 20 anys eren impensables.

Data per referèndum ? Tant de bo poguéssim celebrar-lo demà mateix però penso que la societat catalana ha de madurar més el terme nació.
Els nostres avantpassats han lluitat per ser reconeguts com a poble; els nostres pares han viscut l' abans i el després, nosaltres volem la independència. Penso que Catalunya encara no està prou madura per a tenir un bon resultat.
No m' atreviria a dir una data però en un període relativament curt podríem consultar al poble què en pensa.
La data del 2014 em fa respecte; no la veig exitosa. La franja d' edat compresa entre els 55 i els 75 d' avui no estan per la tasca en un percentatge important.
Crec que hem d' esperar un xic a consultar al poble però el que sí hem de fer és treballar perquè la consulta pogui ser un èxit.
I treballar vol dir integrar plenament el nouvingut a CAtalunya, amb l' ús de la llengua, amb el coneixement de la cultura i les tradicions, amb l' estima al país com a progrés de benestar.
Aquest punt és bàsic si volem una Catalunya lliure. Aquí tenim un repte molt i molt important. Avui entra una quantitat de gent al nostre país però no s' integren amb les nostres tradicions; només els fills d' ells s' integren plenament gràcies a l' escola.

CiU independentista -nova etapa ?
Aixó és el meu desig. Vaig començar a la JNC fa uns quants anys i sempre la nostra aspiració ha estat portar Catalunya més enllà.
La gent de la meva generació som la que hem de portar Catalunya més enllà. La nostra generació, la teva i la meva, han de treballar pel país, per la llengua, per la cultura i benestar.
CiU fa 30 anys que camina i penso i defenso que CiU ha de canviar el seu discurs ideològic perquè ja ha arribat a una etapa i ara ens falta arribar al cim.
Desitjo que el Congrés del juliol de 2008 poguem fer un pas més endavant. De fet, la cAsa gran del Catalanisme d' en Mas és això.
El discurs d' Artur Mas és una aposta clara i sutil d' una aspiració nacional més avançada que l' actual.
Pujol ho va deixar ben clar " jo i tants i tants catalans hem fet una part del camí, ara heu de ser vosaltres. Jo he arribat a l' Aneto i vosaltres heu d' anar al Montblanc".
Penso que CDC sempre ha estat independentista, sempre. Però no ha manifestat explícitament aquesta paraula. CDC, amb la situació inicial de l' any 1978 ha portat Catalunya molt i molt endavant. Avui som nosaltres que hem de seguir avançant.
TEnim un problema però : l' Estat espanyol i Europa.
Avui encara funcionem amb estructures polítiques del segle XIX. Un poble té dret a l' autodeterminació. L' ONU ho reconeix i la Constitució Europea reconeix el poder del poble a ser sobirà.
Europa tindrà futur si es reconeixen els petits estats sense nació. De fet, Europá té un problema greu : l' antiga URSS s' està desmembrant. Kosovo encara avui n' és un exemple. Escòcia, Letònia, Lituania, Estònia ... són nacions ja reconegudes (menys Escòcia). Això ens afavoreix davant els països uniformitzadors.
També veiem Brusel.les que porta quasi 200 dies sense govern senzillament per un reivindicació d' un dret : l' autodeterminació.

Bé, Xavier, no sé si t' he contestat prou bé. Sóc senzillament una catalana adscrita a un partit que treballa altruísticament pel país.

Salutacions cordials,

Alba Serra.

December 17, 2007 4:20 PM

Alba Serra ha dit...

Benvolgut Àlex,

no estic d' acord quan afirmes " res pot amagar que aquests pressupostos són els millors que un govern de l' Estat destina a les nostres terres en compliment de l' Estatut".

Tu ho saps, molt millor que jo, que la inversió que marca l' Estatut ha de ser del 18'8% i no un 14'9% actual.

Per tant, no es compleix el que marca l' Estatut, de cap de les maneres !
Em sorprèn que el PSC no treballi per intentar que així sigui.

Pel que he llegit en l' Informe Econòmic Financer dels Pressupostos, s' indica que la inversió de l' Estat serà del 14'9%, és a dir, 3.625'61 milions d' euros. La quantitat està molt lluny de la que ens tocaria : 4.600 milions d' euros.

Tanmateix, segons aquest Informe Econòmic, en aquesta quantitat se li afegirà l' import d' altres projectes i els peatges d' autopistes, per tal de complir la disposició addicional tercera de l' Estatut. Però, personalment, ja no me'n fio.
No serà una nova cortina de fum amb talante ? Perquè allò que compta és la inversió real i no un seguit de paraules i declaracions amb el verb "farem".

Altre aspecte és el diferencial que es va pressupostar per a l' any 2007. El que avui s' ha reconegut és molt diferent! 825 milions d' euros.

I el pressupost dirigit a despesa social ? Seria molt acertat intentar augmentar-la . Hem de dir que la quantitat pressupostada està bastant per sota dels ingressos reals de l' Estat.

I les rebaixes fiscals ? Una necessitat immediata davant l' actual desaccelaració econòmica que estem patint. Les persones que tenim rendes baixes ho notem de seguida : el consum intern disminueix i la recaptació per IRPF s' incrementa.

Bé, Àlex, el que caldria demanar, i vosaltres com a PSC clama al cel, és el compliment íntegre d' allò marcat a l' Estatut.

Ja veus com tenim aquí el tema de les infraestructures : 8km de Nacional durant 4 anys !! Des del 1980 fins el 2007 no s' han fet ni 50 kilòmetres de Nacional. Una vergonya.
Diàriament en pateixo les conseqüències amb la N-141, la mítica "carretera de la vergonya".

Vosaltres us heu de plantar davant del PSOE, sinó quina credibilitat tindreu ? Com penseu enfocar la campanya electoral a les Generals ?

Malgrat les nostres diferències polítiques, t' agraeixo els teus comentaris amicals.
Per cert, jo també et linkaré.

Si no ens veim, et desitjo que passis un Bon Nadal (malgrat recordo que era un temps que no t' entusiasmava) i que la tradició de la nit del 24 - menjar turrons- sigui encara vivent :)

Una abraçada,

Alba Serra.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...