divendres, 7 de desembre del 2007

El Consultiu tomba el lloguer forçós

El passat mes d’ octubre, CiU no es va sumar al Pacte de l’ Habitatge perquè majoritàriament no s’ eliminava l’ expropiació de pisos buits per a fer lloguer forçós.
Arran d’ això, CiU va portar el Projecte de Llei del dret a l' Habitatge al Consell Consultiu, el qual, finalment ha donat la raó als convergents. L’ article 42.6 del Projecte de la Llei d’ Habitatge és inconstitucional.
Tot i això, CiU va reconèixer en aquell moment el seu grau d’ implicació en el Pacte tot aportant un gruix de mesures : ajudes a les famílies que no puguin pagar la hipoteca i que tinguin el risc de quedar-se sense sostre; ajudes per la compra d’ un pis (convenis de copropietat); ajudes al lloguer de fins el 50% per als joves menors de 35 anys; propostes fiscals per afavorir la sortida al mercat de lloguer de pisos buits; necessitat d’ utilitzar sòl de l’ Estat per fer habitatge de protecció oficial per a lloguer; etc.
Sap greu que en un tema tan important i bàsic com és el dret a l’ habitatge s’ hagin perdut 2 mesos, per un punt que, òbviament el PSC sabia que era inconstitucional. Però, Montilla és hostatge d’ ICV i això és la greu xacra del Tripartit : tres partits units senzillament per pur interès partidista i particular.
Esperem que el conseller Baltasar retiri l’ article inconstitucional de la Llei i cumpleixi el dictamen del Consultiu. Si no és així, la futura candidata al Congrés pel PSC a Barcelona, la ministra Chacón, li demanarem que també estengui la mesura inconstitucional a l’ Estat espanyol. A veure si el Presidente ZP té talante per imposar aquesta punitiva mesura.

3 comentaris:

garmir ha dit...

Hola Alba:
CIU demostra tornar a tenir la raó amb aquesta decisió del Consultiu, com molt bé fas al teu article, per evitar la critica fàcil de que CIU cau en el liberalisme económic (si fos aixi, jo no donaria suport a CIU) esmentés les mesures socials que CIU va proposar per el Pacte Nacional per el Habitatge, és en la millor linea socialcristiana, de centre i Nacional a la vegada que social, demostrant que CIU està al costat d ela gent, dels......que volen accedir a l´habitatge i també dels que volen seguretat juridica a la hora de llogar o comprar i vendre.Bones mesures proposa CIU, populars en defensa d ela gent i de la propietat i Nacionals superant l éix dreta-esquerra.
Molt Bon article, et felicito.

Anònim ha dit...

Alba,

Felicitats pel Bloc. T'enllaco:

http://blocs.mesvilaweb.cat/rocfernandez

Alba Serra ha dit...

Hola Roc,

gràcies per animar-me. Sóc una aprenent en aquest apassionant molt de la blogosfera.

També et felicito pel teu bloc i per la trobada que vau tenir dies enrere tots els principals tòtems de la comunicació digital amb Artur Mas.

També t' afegeixo als meus enllaços. Tot un honor.


Records a la família,

Alba.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...