dimarts, 12 de febrer del 2008

Ordenances fiscals (II)

Avui, hem celebrat el Ple extraordinari on finalment, l' Equip de Govern (ERC+CA) ha admès que no s' havia complert el període d' exposició pública que requereix la Llei d' Hisendes Locals (veure Art. 17 ) en el supòsit d' aprovar o modificar les Ordenances Fiscals.
L' Alcalde ha justificat aquesta irregularitat dient que "abans de marxar de vacances - 28 de desembre - vaig deixar signat l' aprovació definitiva de les Ordenances Fiscals al veure que cap grup polític presentava al.legacions ".
Ai las ! quin oblit tan ràpid o quina amnèsia tan estranya que pateix l' Equip de Govern ! Com es pot justificar d' aquesta manera tan rídicula quan avui mateix,en el Ple, l' Alcalde ha reconegut que "el Grup Municipal de CiU ja havia expressat en el Ple del 21 de novembre de 2007 que hi haurien ordenances que no es podrien modificar degut a què no hi hauria temps per exposar-les al públic ", ja que la llei mana 30 dies hàbils comptant l' endemà de la seva publicació .
Massa curiositats o massa oblits per cometre un "error" d' aquestes característiques. La qüestió és que l' Edicte de ratificació definitiva de les Ordenances Fiscals pel 2008 queda anul.lat i ara cal tornar a començar el procés (ratificació provisional en el Ple, exposició pública de 30 dies i publicació definitiva al BOP en cas de no haver-hi al.legacions).
Aquesta manca de previsió en la gestió de les ordenances provoca que certs impostos no puguin rebre la puja prevista inicialment per l' Equip de Govern, com és el cas de l' IBI i de la taxa d' escombraries. D' aquesta manera, aquestes dues ordenances mantindran el preu del 2007. La resta d' ordenances rebran la puja a partir de la ratificació definitiva al BOP del mes d' abril o maig, amb el % d' augment que li pertoqui segons el mes de l' any natural.
Manca de previsió o amnèsia voluntària, la qüestió és que els amerencs no ens sentirem estafats finalment gràcies al bon criteri i seny del Grup Municipal de CiU.
Malauradament, no podem dir el mateix del Grup Independents d' Amer, els quals, han votat un cop més les ordenances fiscals previstes pel 2008, tot i admetre la irregularitat adminitrativa comesa per ERC i CA i reconèixer en el Ple del passat novembre que no hi havia temps d' exposició pública.

1 comentari:

garmir ha dit...

Hola Alba:
Excel.lent explicació del treball municipal, felicitar-te per la calitat tècnica que tens, i a més per fer-ho sense dedicació complerta amb la qual cosa encara té més mèrit.
Celebro sintonitzar politicament amb tu, ets una adversària en l´Oposició eficaç al govern Municipal actual i aixó al final tindrà el seu premi en forma de vots.
Felicitats per la feina feta.
Edmón.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...