divendres, 28 de març del 2008

Transvasament del Segre

La "nova cultura de l' aigua" del Tripartit ha estat un fracàs. I ara que tenim un conseller ecologista pensàvem que trobaria la solució a l' aigua. És evident que els d' ICV miren poc al cel però porten mesos i mesos quasi conversos als miracles celestials.
Patètica i covarda l' actuació hipòcrita del Tripartit i molt especialment, la del conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar. De fet, aquesta actitud opaca i nocturna d' ICV forma part del seu tarannà. Només cal recordar l' oposició a Bracons i a línia de Molt Alta Tensió. I avui, el túnel de Bracons ja està quasi acabat i els senyors ecologistes d' ICV callen i s' empassen el gripau.
El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, sempre s' ha oposat al transvasament de l' Ebre però avui, el plantegen des d' un afluent del mateix !
També té mèrit no reconèixer que fer passar aigua d' un riu a un altre s' anomena transvasament. Però això no és acceptat pel Departament de Medi Ambient. Ells s' han inventat una altra definició " intervenció puntual". Es deuen pensar que els ciutadans som "una colla d' encantats".
El més fort de tot plegat està en què la cessió d' aigua del Segre a l' àrea metropolitana de Barcelona és el pitjor transvasament que es pugui portar a terme. El motiu és molt clar : s' agafa aigua de la capçalera del riu. Això és un atemptat ecològic perquè lamina el cabal del riu.
També cal ressaltar, el gran cost econòmic que suposa l' operació : cada hectòmete cúbic d' aigua es pagarà a 600.000 €uros ! Això és més car que portar aigua embotellada !!
Quina hipocresia més covarda. Fa uns anys, quan el PP volia portar a terme el transvasament de l' Ebre, el PSC-PSOE, ERC i ICV van ser els primers a encapçalar les protestes i a prometre que "ells mai permetrien un transvasament de l' Ebre". Prometien una "altra cultura de l' aigua és possible ".
El Tripartit porta quatre anys perduts; no ha fet pràcticament res per fer-hi front a un problema cíclic com és l' escassetat d' aigua.
Per cert, enllaço una entrevista al conseller de Medi Ambient. Digne de llegir-la.

4 comentaris:

garmir ha dit...

Hola Alba:
I s´ha d´anar en compte, doncs ara curiosament per el tema perillós busquen el suport de CIU, per fer-la ostatge d´una decisió dificil, CIU té que anar molt en compte en aquest tema, és perillós electoralment.

Jose Martín ha dit...

Realment creuen que els ciutadans som rucs.

Anònim ha dit...

El tema del aigua, es complicat. El meu ex-cap, sempre deia que seria en un futur un greu problema.
per a tothom i pou de baralles entre els politics. No hi ha solucio facil i ademes es senzill fer populisme.

Per cert, continuo llegint alguns blocs de dretes espanyolistes i alucino "pepinillos". Veig molt de odi.
Salutacions

Anònim ha dit...

Et resumeixo els comentaris que he llegit pels blogs de Pio moa i cia.

"La guerra civil fou un mal menor per evitar que aquest pais (españa) es convertis al comunisme" La repressió no va ser tan dura com si hagues sigut de haver guanyat els altres. Es va instaurar un regim de democracia organica" "Va portar uns anys, els60,de molta felicitat per milions de persones. "Les esquerres s´han venut als separatistes (ve ells diuen els chupatetas )per afincarse al poder"
Impressionant
Manel

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...