dilluns, 31 de març del 2008

Un NO a José Bono

El lema de CiU en aquesta campanya electoral ha estat " El teu vot farà respectar Catalunya", i certament, CiU ha iniciat la primera constatació clara amb el vot en contra de José Bono com a President del Congrés.
Fa dies vaig fer un post on demanava que CiU s' oposés a la candidatura de Bono per dignitat nacional. Bono ha mostrat al llarg de la seva carrera política un enorme anticatalanisme i un espanyolisme ferotge, equiparable al de l' ala més radical del PP. Bono representa les posicions més conservadores i centralistes del PSOE. Només cal repassar les hemeroteques i llegir algunes de les "perles" que ha dit Bono respecte Catalunya : " A Espanya, l' única nació que hi ha s' anomena Espanya i la resta són romanços ", " les nacions són un invent", " L' Estatut català ja no el volen ni els seus pares", " Els nacionalismes estan més a prop de Hitler que de la democràcia", " És obscè i menyspreable demanar les balances fiscals" " El nacionalisme de CiU és una antigalla per enganyar pagesos" o que " Pujol repapiejava i que el cap no li regia del tot".
D' acord amb el reglament del Congrés, que no permet votar "NO", CiU ha de votar en blanc o presentar un candidat propi en l' elecció del President de la Mesa del Congrés. En canvi, veurem la submissió absoluta dels 25 diputats del PSC a les ordres del PSOE votant un personatge que no ha respectat Catalunya en cap moment. El PSC tenia a les mans exigir a Zapatero un President del Congrés més sensible amb les diferents nacions de l' Estat; és bo recordar que els 25 diputats del PSC són imprescindibles perquè Bono sigui escollit President. El PSC enlloc d' intentar negociar per Catalunya deu estar pensant quins Ministeris o Secretaries Generals demanarà. Cal recordar també, que Chacón, al llarg de la campanya electoral va desmarcar el PSC de Bono, però a l' hora de la veritat, les cartes sempre acaben sortint. La realitat s' ha imposat al fingiment electoralista.
Avui trucaré a un conegut amic meu que es defineix com a independentista i nacionalista català, el qual, em va fer saber que " la por al PP em va fer votar al PSOE". En aquest conegut amic li diré que el seu vot farà President del Congrés a un personatge que no creu amb la plurinacionalitat de l' Estat.
Curiós aquests votants autodefinits independentistes que han votat a ZP ! Qué trist pensar que companys, amics i coneguts independentistes aboquin el seu país a la boca del llop de l' espanyolisme més ranci i ferotge.
Al meu conegut amic li diré que no em creuré més els seus discursos falsos d' estelada. El meu conegut amic no em podrà mai més donar-me lliçons de Pàtria, ni discursos demagògics d' estelada i independència perquè ell ha renunciat a defensar el seu país quan més ho necessitava.
El meu amic ha escollit Espanya i ha renunciat amb el seu vot a defensar Catalunya.
Em queda el testimoni i l' esperança que el meu vot ajudarà a defensar els interessos de Catalunya. CiU és l' únic partit catalanista que realment defensa els interessos, la dignitat i el respecte que es mereix Catalunya a Madrid.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo prefereixo tindre a Bono controlat com a president del Congres......hi ha coses mes importants (financiació, inversions, economia, aigua) aixo es un tema secundari.

De totes maneres penso que el taranna del Bono es molt particular i tot i les seves declaracions (fora de to, mig en broma mig en serio) t´aseguro que no son ni minimament comparables a les postures mes radicals del PP, que per cert ens anomenen nazionalistes.

Manel

garmir ha dit...

Hola:
El que diu Manel és cert, Bono desde aquesta posició igual es menys perillós.
Edmón.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...