dijous, 6 de març del 2008

VOTAR EN CLAU CATALANA

L' amic Carles Puigdemont m' esperona a fer un post en " clau catalana" davant una victòria àmplia del PSOE.
També he rebut un comentari d' en Xavi Cruzado al post que vaig fer fa dies enrere " Votem CiU per dignitat nacional " apel.lant a què " cap vot nacionalment compromès es quedi a casa, ja que el vot de tots i cadascú de nosaltres pot ser determinant per al nostre futur ".
I és evident que una majoria del PSOE o PP no ens afavorirà a Catalunya. Més ben dit, CAP MAJORIA ABSOLUTA a Madrid afavorirà els interessos de Catalunya.
Ja coneixem què va suposar per Catalunya les majories absolutes del PSOE en època González : LOAPA, oposició a l' obertura de TV3, inversions en infraestructures gairebé inexistents, TGV a Sevilla enlloc de Barcelona, finançament zero,... Exactament el mateix que la majoria absoluta del PP.
És a dir, Catalunya només ha estat respectada quan el Govern espanyol no ha tingut majoria absoluta i ha tingut el suport de CiU. Exemples els tenim en l' època González on Catalunya va aconseguir un model policial propi - desplegament dels Mossos d' Esquadra - i en l' època Aznar on vam assolir un millor finançament, les competències de Trànsit, la desaparició dels Governadors Civils, la cessió dels Ports de Barcelona i Tarragona, la supressió de la mili ...
I si recordem aquests darrers quatre anys, el PSOE de Zapatero sense majoria absoluta i amb suport d' ERC, ha actuat amb frivolitat cap a Catalunya; ha actuat en contra del nostre país.
Tan de bo no passi però si el PSOE treu majoria absoluta veurem el seu espanyolisme més ranci, aquell espanyolisme del PP. Veurem com es negarà a desenvolupar el Nou Estatut. Veurem que no tindrà cap impediment a vulnerar les competències de la Generalitat, reduirà tant com pugui les inversions en infraestructures, es negarà a traspassar rodalies i regionals de Renfe, i un llarg etcètera.
Per això, aquest post fa una crida a tots i totes les persones que s' estimen Catalunya, a aquells que volen que se'ns respecti. Hem de tenir molt clar, que tot vot catalanista que no vagi a CiU és un xec en blanc al PSOE.
També no podem oblidar que si el Congrés és necessari aplegar el vot catalanista a CiU, al Senat encara és més necessari perquè ERC es presenta al costat de socialistes, i per tant, només servirà per engruixir els escons del PSOE, especialment a la demarcació de Barcelona, on ni tan sols, ERC presenta candidat al Senat.
Així, ens ha de quedar molt clar que els catalans només se'ns respecta si som decisius. I avui, només CiU pot fer que Catalunya sigui decisiva a Madrid, només CiU farà que es respecti Catalunya.
Com molt bé diu Carles Puigdemont " davant d' aquesta realitat, els catalans ens hem de plantejar si el nostre vot servirà per asfixiar-nos o per alliberar-nos",
Per dignitat nacional, l' únic partit que defensa i estima Catalunya és CiU.
P.D.1 : Els Premis Blocs Catalunya ja tenen logo. Ara només falta que stic.cat sigui ben aviat una realitat.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Com diu l'himne del Barça "Tots units fem força!".....a votar CiU!

garmir ha dit...

Hola Alba:
Tot aixó està molt bé, peró t´explicaré com a Anécdota el que em diuen alguns en l´entorn de la feina, quan insinuo la Possibilitat de Votar a CIU, ohhhhh si es la burgesia, són els rics catalans, és el PP català del futur, durant 24 anys no es preocuparen de la gent, etc...., ells son els que impulsen i s´aprofiten de l´arribada d´immmigrants.
Jo ho tinc clar, m´agrada CIU, peró de vegades davant ofensives verbals tan fortes no sé com reaccionar, jo veig que CIU és costumbrista, tradicionalista, de la bona gent que es diu, és cert que a BCN Ciutat sempre ha tingut un problema crónic de creixement i és a dia d´avui un partit rural, que no ha estat capaç d´amoldar el discurs a entorns metropolitans, una mica com el Partit Republicà USA aixó que CIU sempre diu que són com el Partit Democrata Kennedia o clintonia, crec que per aixó s´ha de treballar més el combat ideologic si no ens penjen una etiqueta que no es correspon la de una dreta o ...ultradreta que representa només a lobbies empresarials rurals i crec que no es aixi, cónec gent de CIU i no viuen a Pedralbes ni a Sant Cugat, són de clase mitjana, per aixó em molesta aquest missatge.
T´ho comento perqué de cara a Ponències ideológiques és un tema a treballar.
Edmón.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...