divendres, 4 d’abril del 2008

El conseller Baltasar i La Moreneta

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, va declarar fa dos dies a Catalunya Ràdio, que el passat dia 14 de març, durant els funerals per l' ex-abat de Montserrat - Cassià Maria Just-, es va dirigir a La Moreneta i li va dir " saps que sóc agnòstic, però si pots fer quelcom, fes-ho".
La gravetat de la situació i la manca de previsió del Departament de Medi Ambient al llarg d' aquests quatre anys, ha portat al conseller a no descartar emprendre qualsevol tipus d' acció i declaració, incloses les pregàries.
El que no coneix el conseller ecologista és que abans de pregar i demanar miracles cal confessar-se dels pecats. Primer hauria d' haver visitat el confessionari i amb secret de confessió demanar perdó per haver mentit en seu parlamentària : CiU el va interpel.lar sobre si pretenia dur a terme el transvasament del Segre i ell ho va negar. Uns dies després, va reconèixer que sí que es volia dur a terme, i més endavant va dir que feia mesos que s' estava planificant.
També, cal posar en coneixement dels catalans la incompetència del Govern, el qual desconeixia que per dur a terme un transvasament d' un riu de la Conca Hidrogràfica de l' Ebre es necessita l' autorització per part del Congrés de Diputats.
El President Montilla va afirmar fa pocs dies que "durant 23 anys de Govern Pujol no s' havia fet res en infraestructures hidràuliques". Per si li queda cap dubte al President José Montilla li haurem de recordar les següents actuacions que es van portar a terme en època convergent : el Consorci d' aigües Costa Brava; el Consorci d' aigües de Tarragona; el minitransvasament de l' Ebre al Camp de Tarragona; l' allargament de la xarxa d' Aigües Ter Llobregat al Garraf, Baix Llobregat i Anoia; la canonada de 240 cm d' Abrera a Sant Joan Despí; la dessaladora de Blanes-Tordera; la projecció de dues dessaladores a Tarragona i al Baix Llobregat; la construcció dels nous embassaments de Rialb i de la Llosa del Cavall; més de 300 estacions depuradores d' aigües residuals; la construcció de les grans depuradores del Baix Llobregat i del Besòs, etc.
En contra, cal destacar que l' execució pressupostària del Tripartit l' any 2007 va ser només del 20% en polítiques referents al cicle de l' aigua.
A Catalunya ens calen establir mesures urgents per a fer front a la situació de sequera actual i mesures estructurals a mitjà termini per preveure situacions d' urgència en el futur. Així, cal tenir molt present que fa 15 anys el President Pujol ja havia abordat el transvasament del Roine però els que avui estan al Govern de la Generalitat s' hi van oposar frontalment.
Finalment, és altament recomenable el document que ahir va publicar la Fundació Catalunya Oberta, on la revisió d' un estudi fet l' any 2002 sobre la viabilitat del transvasament del Roine, posa de manifest que és una alternativa més econòmica, menys consumidora d' energia i més sostenible que les dessaladores.

P.D.1 : Lluna Baltasar, filla del conseller de Mediambient, ha rebut un increment anual de 14.000€ perquè " té mes responsabilitats" dins el Departament de Presidència, on desempeny la tasca d " adjunt a l' Oficina de Comunicació " des del desembre de 2006. La Generalitat convertida en el Servei de Col.locació Familiar.

P-D.2 : L' ex-conseller de Medi Ambient en el Tripartit 1, Salvador Milà, va afirmar fa quatre anys que " Catalunya estaria en disposició d' afrontar qualsevol sequera l' any 2008". Tenia tota la raó. Després del viatge familiar amb helicòpter es va convertir en un visionari del futur.

2 comentaris:

garmir ha dit...

Hola Alba:
Gran article, incisiu, com sempre, l´altre dia em van explicar el perqué del tema Roina, i ara ho entenc, jo també estic a favor d´aquest tema del Roina.

Manel Balasch Esteve ha dit...

Crec que es una llástima que no s´hagues posat en marxa la sociovergéncia. Amb un lideratge fort i fent "pal de paller" en les cuestions d´estat.
Governar amb ERC i amb IC-Verds es un luxe que Catalunya no es pot permetre.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...