dijous, 17 de juliol del 2008

Pressupostos Amer 2008

En el Ple d' ahir es van aprovar els presssupostos de l' any 2008 amb els vots a favor d' ERC i CA. Tant IA com CiU ens vam abstenir.
Uns pressupostos que disparen la càrrega financera de l' Ajuntament al 103'07 % (el límit és 110).
Si es té en compte que la càrrega financera compara els préstecs que s' han de tornar amb els ingressos corrents, suposa que si durant el 2008 aquests ingressos no s' assoleixen es pot arribar fàcilment al 110%.
Les dades de què disposem ens informen que l' Ajuntament d' Amer té uns préstecs pendents a tornar per un import de 1.616,000 euros.
Aquests préstecs li suposen 52.488 euros d' interessos anuals.
Per altra part, segons les dades facilitades, els ingressos previstos per el 2008 creuen que seran 3.600.000 euros ( l' última liquidació es van recaptar 1.568.000 euros).
Amb aquests dos conceptes (préstecs més interessos) i amb les dades que preveuen l' Equip de Govern hom pot fer una lectura senzilla : si tota aquesta previsió no es compleix es provocarà una càrrega financera encara més gran. Per tant, es pot portar a l' Ajuntament d' Amer a una situació molt crítica.
També en el Ple es va aprovar un crèdit de 150.000 euros per a poder fer front a partides no pagades d' anys anteriors (malgrat es digui que eren partides sense consignació pressupostària de l' any 2007).
Va ser un Ple on l' Alcalde d' Amer va confirmar públicament que el Nou Dispensari local es farà on ells vulguin i prou. Nosaltres vam explicar tots els passos que hem fet per intentar evitar aquesta construcció a la pista poliesportiva de l' Institut. Però, l' Alcalde ja va deixar molt clar la seva postura. Per tant, no és una decisió que vingui del Departament de Salut (qui ens ha reconegut que a la pista de l' Institut no és el millor lloc) sinó de l' Equip de Govern actual.
Nosaltres ahir vam explicar tots els passos que hem fet, amb qui hem anat a trobar i també vam posar sobre la taula altres alternatives. Però no, no serà possible segons l' Alcalde.
El poble d' Amer recordarà al Sr. Xavier Targa com l' home que va portar el Nou Dispensari a la pista de l' Institut.
També vam remarcar la greu situació urbanística que es troba el poble : edificis inacabats, els quals estan parats per ordre de l' Equip de Govern degut a " llicències maldonades de l' anterior Equip de Govern" però que no se'ls hi dóna cap viabilitat legal.
Hi ha persones que no poden entrar als seus pisos perquè l' Ajuntament no concedeix el permís d' habitabilitat degut a les greus incorreccions tècniques i urbanístiques.
Malgrat que ahir el Pacte de les Vergonyes semblava trencar-se, l' actual Equip de Govern encobreix allò que tothom sap o intueix urbanísticament : greus i penals responsabilitats urbanístiques. Per què no es demanen responsabilitats ? Per què hi ha construccions parades des de fa mesos degut a l' incompliment de la normativa però ningú els hi diu res ? Per què no es pot fer una auditoria urbanística ?

1 comentari:

Anònim ha dit...

Desgraciadament m´imagino que a la majoria de petits ents locals, les comptes es quadren, per l´article 23....tanmateix el seu finançament moltes vegades es deficitari.
El meu antic cap, "cuadrava" les comptes d´una coneguda associació empresarial....i es posava pel forro els principis comptables.....
Manel

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...