dijous, 28 d’agost del 2008

Solbes i el finançament

El Vicepresident econòmic del Govern espanyol, Pedro Solbes, explicarà avui en sessió extraordinària de la Comissió d' Economia, la reforma del model de finançament de les autonomies.
Solbes té un paper complicat, veurem si és capaç de convèncer als diferents presidents de les Comunitats Autònomes. De fet, els País Basc i Navarra s' ho miren tot des del setial de ser els elegits, els ungits, els benaurats. Llavors, els catalans volem la bilateralitat a l' hora de negociar i ens diuen que de cap de les maneres, només s' aplica la multilateralitat perquè tothom ha de ser solidari. Quina barra !
El PSOE se li apropen dies complicats : negociar els Pressupostos Generals amb època de carència econòmica i amb dues comunitats autònomes a punt de fer eleccions - Galícia i el País Basc. També, de fons s' albiren les europees però, avui, aquestes es miren sempre des d ' una distància massa gran entre el votant i el polític.
Per altra part, el Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya va aprovar aquest proppassat dimarts, el Decret que regula la composició i el funcionament de les caixes d' estalvi i l' Avantprojecte de Llei de Política Industrial.
Amb la llei de les caixes d' estalvi, el Govern limita el pes dels Consells Comarcals en els òrgans de gestió de les caixes i n' augmenta el dels ajuntaments que tenen més nombre d' habitants. En quines mans recauen els ajuntaments més grans ? Les socialistes ! Només faltava aquest decret. Tot socialista !
P.D.1 : Bon article de R. Tremosa, " Crisi global, impacte local".
P.D.2 : Avui escoltarem a la Top Ten amb Management, Núria Chinchilla, parlant sobre com gestionar el temps i compatibilitzar la família i el treball.

2 comentaris:

garmir ha dit...

Hola Alba:
Entenc que com a feina d´Oposició tingués que criticar als socialistes, peró et recordo que el 9 de Març van donar una bona "repasadeta" electoral a CIU i el català emprenyat no va sortir per cap lloc, tal vegada això t´hauria de fer reflexionar, perquè CIU no atrau el vot,per altra banda i amb retard també dir-te que el discurs continuista que va sorgir del darrer Congrés de CDC, no ajuda a tornar a governar, .....ens seguim llepant la ferida de guanyar i no governar, ha entés CIU el joc politic, que governa qui més escons suma entre tots?.
Solbes, aiiiii, amiga meva, em sembla que un cop més ens estan enganyat, o....CIU es deixa enganyar, si no ho creus així et convido a debatir sobre el tema, doncs l´actual model és fruit de un pacte CIU-PP, que en el seu dia li va semblar bé a CIU, per qué ara no?.
Crec que CIU té certs problemes per mantenir la centralitat politica davant el PSC, a Catalunya no presenta moció de censura i dóna suport al tripartit en "lleis de pais" a canvi de qué?
I a Espanya no veu que ZP ja no els pot ajudar a recuperar la Generalitat, Solbés ho sap prou bé i crec que ens ha prés la mida als catalans.
quina pena tot plegat, no, Alba?.
Catalunya a la deriva i qui ens farà recuperar el Nord?.
Edmón.

Alba Serra ha dit...

Hola Edmón,

tens raó en què el PSC-PSOE va fer un excel.lent i irrepetible resultat. Però jo crec que els 25 diputats van ser degut a l' excel.lent campanya que van fer enganyant a la gent amb el " Si tu no vas ellos vuelven" i els famosos 4OO euros també van ser un bon tentacle de vots.
Crec que la gent va caure en el parany de la por, com si no hi haguessin més opcions.
De fet, el comportament de vot en Eleccions Generals sempre va en aquesta direcció però era impensable els 25 diputats a Catalunya.

Jo també crec que Solbes ens enganya.Però l' actual model de finançament no és el que va poder pactar CiU amb el PP. L' actual model és el del Nou Estatut. CiU actua correctament. No enganya ni fa demagògia. Per que no s' aplica el Nou Estatut ? El Nou Estatut és una llei votada i refrendada, per tant, amb total aplicació legal.

CiU reclama el que està escrit, ni més ni menys.
El que no s' entén és el paper de Montilla, el qual, després de sortir votat el Nou Estatut en el Parlament de Catalunya, el 30 de setembre, doncs l' endemà ja van presentar moltíssimes esmenes !!! Això és el que s' ha de fer veure a la gent. Si el PSC no se l' ha cregut mai l' Estatut, ni l' actual ni l' anterior !! i menys Montilla y sus amigos !!!

Tu ho dius molt bé la solució a al meu plantejament : el que el PSC està fent és estratègia electoral : presentar-se ara com el gran defensor de Catalunya i, per tant, restant o intentar rescabalar l' espai que ocupa CiU.
Per desgràcia, la gent té una memòria molt feble i l' única solució del PSC és diferenciar-se del PSOE a Catalunya per si hi haguessin eleccions anticipades.

Estem en un moment molt dolent a Catalunya. El nord està en treure el Tripartit i poder guanyar sobradament les eleccions per part de CiU.

El Congrés de CDC pot semblar un continuisme però jo penso que no ho és del tot. Jo també esperava més canvi en la cúpula directiva però el cop del 2006 està ben enfocat. Crec que podem encarar de nou un nou cicle de persones i d' idees si s' aplica realment tots els canvis estructurals votats el passat Congrés de juliol de 2008.

El Nord no és un Govern Tripartit vinculat a Madrid. El nord està en un partit nacionalista, que no depengui d' altres i que tingui un bon programa de govern.

CiU, va presentar un excel.lent programa de Govern les passades eleccions. Tu saps quin era el d' ERC ? I el del PSC ?

CiU no pot presentar moció avui al Parlament. No la guanyaria i seria restar-li credibilitat. Donaríem vent i aire al PSC. Jo només sóc partidària de mocions quan se saben guanyadores. Per anar a fer el ridícul no cal.

Bé, Edmón, seguim en contacte.

Alba.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...