dissabte, 6 de setembre del 2008

Sarah Palin & Hillary Clinton

Qui li havia de dir a Barack Obama que el rival a vèncer vindria donat pel gènere femení.
La primera gran victòria ha estat ser elegit candidat demòcrata i desplaçar, de moment, a la que semblava ser l' elegida, Hillary Clinton.
Però, Obama no esperava el cop d'efecte i l' encert de McCain en proposar una dona com a candidata a Vice-Presidenta dels Estats Units.
Tot un encert per part dels Republicans. Just quan més es necessitava desplaçar l' Obamania, els Republicans es treuen un as de la màniga amb Sarah Palin.
Barack Obama té davant un nou repte, encapçalat per una altra dona. Una dona ferma, valenta, intel.ligent, mare de família, que no prové de l' stablishment de Washington i amb un encant que sedueix a la dona americana.
La Governadora Sarah Palin té les mateixes credencials que Obama : el govern d' un Estat americà - Alaska - i prové d' un status social mitjà. A més, és una dona feta a si mateixa perquè ha entrat en la política sense ser la filla de o haver-se casat amb un poderós. Diria que Sarah Palin pot arribar a ser un mite molt millor que Hillary Clinton. Recordem que Hillary sempre la poden etiquetar per ser " la dona de l' ex-President". En canvi, Sarah Palin és tot el contrari. El seu passat no té res a veure amb el de Hillary Clinton. Per tant, Sarah Palin pot personificar el perfil de qualsevol dona americana.
A més, si tenim en compte, el vot femení americà que va agafar Hillary Clinton i que ara està desencantat amb Obama, l' aposta Sarah Palin pot haver estat la peça clau per una victòria dels Republicans.
Certament, Hillary Clinton farà campanya a favor d' Obama però no serà el mateix. Primer, perquè ella encara pot tenir vida més enllà de la derrota o victòria d' Obama. I en segon lloc, perquè la dona americana la volia a ella i no a Obama majoritàriament.
Sarah Palin & Hillary Clinton. El segle XXI ha de ser el segle de les dones intel.ligents, competents, fermes, siguin o no mares de família, amb llocs de decisió importants.
El proper 4 de novembre sortirem de l' entrellat. Però el que estar clar és que aquestes eleccions americanes hauran estat marcades pel tempo d' una dona.
P.D. 1 : No es perdin l' entrevista al President Pujol que fan des de l' Avui.
P.D.2 : Les rebaixes als 25 diputats del PSC han començat amb el toc de queda de Montilla.

4 comentaris:

garmir ha dit...

Hola Alba:
Ets tota una experta en politica USA, t´agradaría el seu sistema per aqui? ja saps que qui guanya a un estat s´emporta tot?.
Jo també sóc conservador social, m´explico, en temes de valors sóc molt de dretes peró en canvi en Economia sóc partidari del proteccionisme i del Nacionalisme económic, aixó....una miqueta és el que li falta a CIU, que curiosament en temes morals és molt progresista i en Economia en canvi és molt liberal?.
Estem d´acord en que som Pro-Sarah Palin, m´agrada perqué és una dona que no forma part de lobbies, i porta un model de vida que a mi m´agradria portar.
Edmón.

Rosa Nuria Aleixandre Cerarols ha dit...

Benvolguda Alba a mi també m'agrada la Sarah Palin com saps es de les meves dura, forta, seriosa, sense manies de les que fan por o al menys de les que farien por aqui. Tanmateix no conec a fons el seu programa, jo no la votare per tant crec que es cosa dels ciutadans del EEUU, ja veurem el final. espero que el que guanyi sapiga que fer amb l'economia ja que per aqui no fem res mes que mirar a veure que fan els demes com si no anes amb nosaltres.
Garmir dels lobbies si vols un dia en parlarem creus que son lobbies els colegis professionals? o les associacions de pacients? o els sindicats? o algunes ONGs? dons mira tots ho son t'ho dic jo que els pateixo

Manel Balasch Esteve ha dit...

Greu error dels democrates, de no posar a hillary com a vicepresidenta.
A mi em preocupa un altre mandat republica, els "neocon" continuaran al poder i manipulant el nostre planeta per als seus interessos particulars.

Una abraçada
Manel

garmir ha dit...

Hola:
Rosa Nuria:
Si, un dia parlarem dels lobbies, si considero lobbies el que tu esmentés, crec que actúen com una barrera més distorsionadora de la relació entre representant i representat.
Edmón.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...