diumenge, 19 de juliol del 2009

El Tripartit ha fulminat l' Estatut

Tot el que ha passat amb l' acord final del finançament ja ho suposàvem. Tots sabíem que l' ESTATUT NO ES COMPLIRIA, HO SABÍEM TOTS.
Fa més d' un any que esperàvem UN ACORD DE FINANÇAMENT. Ja no parlàvem de " fer complir l' Estatut en temes del finançament " sinó un " ACORD ".
Per tant, no cal que vinguin els del Tripartit a dir-nos que sí que es compleix l' Estatut. És absolutament fals. L' acord de finançament NO COMPLEIX L' ESTATUT.
Sinó revisin les dades que es donen a la web del Departament d' Economia i Finances. Segons el Tripartit, l' any 2012 Catalunya rebrà 4,028 M€
Tothom ha dit xifres però la Sra. Elena Salgado (la Vice-presidenta Econòmica) no n' ha dit ni una. I aquí hi ha el misteri de l' acord. Per què la Sra. Salgado no diu cap xifra ? Deu ser per estratègia i per què les Espanyes de les autonomies no es queixin ?
Hi ha moltíssims punts en l' acord de finançament que incompleix l' Estatut :
- No es respecta la bilateralitat.
-La realitat és que Catalunya tindrà menys euros per habitant en sanitat, educació i serveis socials que moltes altres comunitats autònomes com ara Andalusia. Pagarem per renda i cobrarem per població (és a dir, sense tenir en compte l’esforç fiscal, quan això és el que s’havia de canviar), i a més, ajustada a la baixa, perquè els criteris que fixa l’Estatut per rectificar la població no s’han tingut en compte (immigració, costos diferencials, densitat de població, dimensió dels nuclis urbans i població en situació d’exclusió social).
-No es compleix l’ordinalitat. Estar per sobre de la mitjana no és el mateix que complir l’ordinalitat (no perdre llocs en el rànquing de renda per càpita després de contribuir a la solidaritat). Per complir-se, ens hauríem de situar 17 punts per sobre de la mitjana, després d’aportar a la solidaritat, i no 5, com diu el tripartit que ens situarem. És a dir, 3 vegades menys.
-Desapareix el Consorci Tributari. El mes de gener, el Govern, en el seu document de resposta al document Solbes, deia que faltaven garanties per l’establiment del Consorci. Ara, ha desaparegut.
Per tant, no volguem ser enganyats per un Govern que només aguanta per tenir el sou a final de mes.
Personalment, el paper que està fent el PSC no em sorprèn gens. Què havíem d' esperar dels 25 diputats socialistes a Madrid ? Que podíem esperar del President Montilla ? Senzillament, tots sabíem com actuarien. El mateix pels caducats eco-comunistes d' ICV-EUiA.
I els d' ERC ? Doncs sempre tan demagògics i farsants, com sempre. Un partit que no va votar l' Estatut i ara ens venen a defensar el "millor finançament que mai ha tingut Catalunya".
Patètics, com sempre, en la seva línia des de Companys.
El que sí m' ha sobtat ha estat la resposta tan alegre de les cambres econòmiques. Entenc, en part, la seva resposta en voler un finançament ràpid per a poder "sortir de l' actual conjuntura econòmica i financera" en què estem tots sotmesos. Però dir que amb els 3.500 M€ en fem prou, doncs, no hi estic d' acord.
Catalunya fa anys i panys que està sotmesa a l' Estat espanyol. ZP i tots els espanyols es deuen fer un tip de riure amb nosaltres. Altra vegada ens han près el pèl però aquest cop amb la clau de volta dels grans farsants d' ERC. El partit de la "independència i l' alliberament nacional". jajajaja
Senyors, només ens queda la dignitat del vot. La llibertat d' aquí a 1 any de poder canviar aquests denigrants polítics que governen la Generalitat de Catalunya.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...