dimarts, 21 d’agost del 2007

AMER, LA COMPLICITAT DE LES VERGONYES

El passat 16 de juny es van constituir els ajuntaments de Catalunya.
Amer, no ha estat una excepció, i amb un pacte "d' última hora", l' alcaldia va recaure en el candidat d' ERC, el senyor Xavier Targa i Piñol.
Un pacte lícit perquè la llei electoral ho permet però poc ètic i que trenca les normes democràtiques d' un poble de 2.000 habitants. Un pacte que es va coure, segons diuen, 15 minuts abans d' iniciar la constitució de l'Ajuntament.
Van passar tres setmanes després de les eleccions i el dia abans de constituir-se el nou consistori, el candidat d' ERC, el senyor Xavier Targa va trucar al candidat de CiU, el senyor Narcís Junquera per confirmar-li que ells s' abstendrien en la votació i que, per tant, CiU governaria juntament amb la Coalició per Amer. Més concretament, el senyor Targa va explicitar-ho amb un " Narcís, demà posa't la corbata i prepara el discurs de batlle perquè seràs el nou alcalde d' Amer".
La resta de regidors de CiU vam arribar a l' Ajuntament cap a 2/4 de 12 del migdia i ben passat 3/4 de 12, un regidor dels Independents va confirmar-nos que els Independents juntament amb ERC havien pactat.El nostre candidat, en Narcís Junquera, va arribar sense saber res del pacte. Una servidora, li va confirmar a l' entrada de l' ajuntament.
El pacte és lícit però en cap moment es pot trencar un mínim de normes d' educació i saber estar. En un poble tan petit aquests fets produeixen "ferides" difícils de tancar. Produeixen una mena de trencament social perquè les maneres no s' haurien d' haver perdut. La realitat però és que el nou consistori es va constituïr i avui, Amer té un alcalde que només el van votar unes 300 persones.
Ara esperem la seva actuació : El nou alcalde d’ Amer va comprometre’s a fer una auditoria. Serà veritat que auditarà el seu soci de govern ? L’ Alcalde auditarà el seu Tinent- Alcalde ? O també entregarà la transparència promesa en forma de regal camuflat 15 minuts abans de cada Ple ? El pacte signat per ERC i IA, és un pacte lícit però poc ètic i amoral que trenca les normes democràtiques d’ un poble de 2.200 habitants.Un pacte que evidencia la desesperació d’ un home per tapar-se les vergonyes davant d’ un altre home amb afany de protagonisme i poder.L’ actual alcalde decideix en 15 minuts patir amnèsia crònica durant 4 anys i oblidar les paraules que durant la campanya electoral va enarbolar com a eix bàsic del seu programa, la transparència, el diàleg i la bona gestió.
De fet, no ens hauria de sorprendre l’ actitud d’ ERC d’ Amer perquè és l’ actitud que empeny ERC a nivell nacional : vendre el país, el seny i la bona gestió per a ocupar poder. CiU d' Amer estarà al costat de les actuacions que portin el benestar pel poble però també estarà al costat de la justícia i la transparència.CiU d' Amer actuarà amb lleialtat i serenor però també amb contundència i eficàcia.
Alba Serra i Gràcia

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...