dilluns, 14 de desembre del 2009

Guanya el SÍ

Finalment el SÍ per la independència ha guanyat per un 94,71 %. Un excel.lent resultat malgrat la participació ha estat d' un 30 %.
Dels 166 municipis catalans on s' han celebrat les consultes populars per a la independència han votat unes 200.000 persones de les 700.000 persones convocades.
La consulta ha estat un èxit i un punt d' inflexió a la història de Catalunya. La jornada s' ha celebrat sense incidents, cívicament, amb llibertat i democràticament.
Ara sentirem que no és legal, que no té significació constitucionalment i un llarg discurs per negar l' evidència dels fets.
A Espanya no els hi ha agradat gens, sobretot al PSOE i al PP. Catalunya no està morta. Té grans actius en la societat civil. Avui s' ha demostrat exercint amb llibertat un dret sobirà. El poble té la paraula i el poble pot decidir cap a on va i com.
L' encaix dintre d' Espanya ha fracassat. Des de l' any 1978 s' han tingut mitjans perquè Espanya pogués entendre el fet diferencial de nació però la realitat ens ha demostrat que no és possible. Espanya ens espolia diàriament, Espanya ens ha menystingut sempre, avui i demà. Espanya mai ens entendrà perquè no ha fet mai ni el mínim esforç de saber ni conèixer la nostra realitat sòcio-cultural diferencial.
Avui és un dia històric per la gent que estimem i aspirem a la plena sobirania nacional del poble català.
Ara ens cal no perdre el nord i saber amarar a tothom que viu a Catalunya d' aquest fet històric.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...