divendres, 24 de juliol del 2009

El destí o les imprudències

Fa poques hores m' he assabentat del traspàs de la Míriam i escric aquest post trasbalsada pel fet.
Personalment sempre he tingut una lluita amb el sentit de la paraula destí. Diguem-ne que em costa creure-hi perquè quan el traspàs de les persones es deu a casualitats injustes et preguntes el sentit de moltes coses, el sentit de la vida, el perquè ha passat i un llarg qüestionari que queda sempre sense respostes.
Aquest és el cas de la Míriam. Una excel.lent persona que de manera injusta ens ha deixat. Ella venia de treballar ahir al vespre i una imprudència d' un segon ha provocat que la Míriam ens deixés. Com trobar resposta a això ? Tots sabem que la mort és inherent a la vida però que et treguin la vida és un fet incomprensible.
El destí sempre porta moltes interpretacions però quan et roben la vida per una imprudència hom es fa moltes preguntes i supòsits del perquè ella i no el que ha fet la imprudència.
La Míriam com tants amerencs que treballem fora del poble, diàriament circulem per la fatídica N-141; és a dir, la carretera de la vergonya. Per desgràcia i casualitats de la vida, molts amerencs hi han perdut la vida. Una carretera tercermundista, plena de revolts i estreta. Una carretera molt i molt transitada (segons un dia explicava l' alcalde de Bescanó, hi passen cada dia més de 12.000 cotxes). Una carretera que des de Girona fins a Anglès només hi ha 4 rectes, la resta revolts i més revolts. I molts dels que hi circulem fa anys que ens preguntem el per què no s' ha arreglat ?
La Míriam l' havia fet milers de vegades i ella sabia del perill que suposa transitar-hi però l' infractor amb una tasa d' alcoholèmia elevada se'ns l' ha emportat.
Ella que venia de treballar del Centre d' Acollida de Girona. Ella que es donava als altres, que ajudava a infants i famílies senceres a poder aconseguir un futur millor. Per què aquesta creu ?
Només ens queda el seu exemple de gran persona, discreta i agradable. Només ens queda els records, aquella carona mig somrient. Aquells ulls bonics en aquell rostre tan dolç.
Personalment, sempre quan passo pel carrer d' Olot miro la casa que havia estat dels meus avis i al davant, la casa de l' àvia de la Míriam, l' Antonieta. La casa que ara, la Míriam s' havia arreglat pel seu futur.
Descansa en pau.
Anem
Ja hi he navegat prou
per les mars de la terra,
de golfs de neguits,
d' onades de tristesa.
Barqueta mia, anem,
anem-se'n, barca meva,
cap a la mar del Cel
avui que està serena.
Ací navego a rem,
allí ho farem a vela.
Sens témer los esculls,
sens por de la tempesta.
Ai! en el mar d' ací
taurons hi ha i balenes
en la d' allí tot són
blanquíssimes nimfees
florides en l' atzur
entre esgranalls d' estrelles
enmig de l' esgranall
el bon amic m' espera.
Anem-hi tot seguit;
anem-hi barca meva.
Jacint Verdaguer

dimecres, 22 de juliol del 2009

LICITACIÓ del CONSULTORI LOCAL d' AMER

Finalment ja ha arribat la licitació pública del NOU DISPENSARI d' Amer per part de GISA.
En data 16 de juliol de 2009, GISA (l' empresa pública de la Generalitat de Catalunya) ha anunciat la licitació del nou dispensari (cliquin a sobre i vagin a Documents específics i cliquin a Resum CLT - 07984).
En data, 13 d' abril del 2008 vaig fer un post " Frenem el nou dispensari local " on explicitava que en un plaç de mesos tindríem licitada l' obra del nou dispensari.
També deixava constància que malgrat en aquells moments l' obra estava en fase de redacció del projecte pels arquitectes Martínez Torruella i Vitaller, l' última paraula la tenia l' Equip de Govern (ERC + CA), és a dir, Targa i Clermont.
Ha passat més d' un any, i en l' últim Ple celebrat a Amer, és a dir, el passat mes de febrer de 2009 - per tant, com sempre incorrent la llei de Règim Local en la celebració de Plens - vam posar sobre la taula, una nova possibilitat de terreny per a poder realitzar el Dispensari.
El Grup Municipal de CiU va proposar construir-lo a l' edifici de Ca les Hermanes (ex-geriàtric privat d' Amer).
De fet, el Grup Municipal de CiU vam entrevistar-nos amb el Bisbat de Girona per saber si estaven disposats a vendre l' edifici.
Evidentment, la resposta va ser afirmativa. Fins i tot, ens van oferir la possibilitat de fer una permuta.
En aquest darrer Ple, el senyor Alcalde d' Amer es va comprometre a posar-se en contacte amb el Bisbat per saber l' oferta i les seves possibilitats.
És evident que el Sr. Targa vol un despatx ben bonic al Nou Consultori Local. Vol que la gent d' Amer es desplaci fins a la pista de l' institut per a poder anar de visita al metge.
L' Equip de Govern d' Amer li importa un rave el desnivell, les caminades, la distància fins a la farmàcia, la gent gran del poble i tots els inconvenients que portarà aquesta nova construcció. Senzillament, tots els clams i precs que s' han fet arribar a l' Equip de Govern i també a l' anterior equip - Independents d' Amer - se'ls passen per l' esquena.
Poca cosa queda a fer. Si miren l' enllaç veuran tota la redacció del projecte. L' any 2010 a Amer hi haurà el Nou Consultori Local a la pista de l' institut.
L' obra iniciada per Güell i executada per Targa i Clermont. O millor dit, l' obra pòstuma perquè tothom pugui recordar què han suposat els 8 anys dels Independents d' Amer i la continuïtat amb Targa.
Tants caps, tants barrets. Un nou capítol del serial " Aires nous i el Botxí silenciós ", dos cares de la mateixa moneda.
Esperem que vinguin nous aires perquè els que s' apropen semblen turbulents.

diumenge, 19 de juliol del 2009

El Tripartit ha fulminat l' Estatut

Tot el que ha passat amb l' acord final del finançament ja ho suposàvem. Tots sabíem que l' ESTATUT NO ES COMPLIRIA, HO SABÍEM TOTS.
Fa més d' un any que esperàvem UN ACORD DE FINANÇAMENT. Ja no parlàvem de " fer complir l' Estatut en temes del finançament " sinó un " ACORD ".
Per tant, no cal que vinguin els del Tripartit a dir-nos que sí que es compleix l' Estatut. És absolutament fals. L' acord de finançament NO COMPLEIX L' ESTATUT.
Sinó revisin les dades que es donen a la web del Departament d' Economia i Finances. Segons el Tripartit, l' any 2012 Catalunya rebrà 4,028 M€
Tothom ha dit xifres però la Sra. Elena Salgado (la Vice-presidenta Econòmica) no n' ha dit ni una. I aquí hi ha el misteri de l' acord. Per què la Sra. Salgado no diu cap xifra ? Deu ser per estratègia i per què les Espanyes de les autonomies no es queixin ?
Hi ha moltíssims punts en l' acord de finançament que incompleix l' Estatut :
- No es respecta la bilateralitat.
-La realitat és que Catalunya tindrà menys euros per habitant en sanitat, educació i serveis socials que moltes altres comunitats autònomes com ara Andalusia. Pagarem per renda i cobrarem per població (és a dir, sense tenir en compte l’esforç fiscal, quan això és el que s’havia de canviar), i a més, ajustada a la baixa, perquè els criteris que fixa l’Estatut per rectificar la població no s’han tingut en compte (immigració, costos diferencials, densitat de població, dimensió dels nuclis urbans i població en situació d’exclusió social).
-No es compleix l’ordinalitat. Estar per sobre de la mitjana no és el mateix que complir l’ordinalitat (no perdre llocs en el rànquing de renda per càpita després de contribuir a la solidaritat). Per complir-se, ens hauríem de situar 17 punts per sobre de la mitjana, després d’aportar a la solidaritat, i no 5, com diu el tripartit que ens situarem. És a dir, 3 vegades menys.
-Desapareix el Consorci Tributari. El mes de gener, el Govern, en el seu document de resposta al document Solbes, deia que faltaven garanties per l’establiment del Consorci. Ara, ha desaparegut.
Per tant, no volguem ser enganyats per un Govern que només aguanta per tenir el sou a final de mes.
Personalment, el paper que està fent el PSC no em sorprèn gens. Què havíem d' esperar dels 25 diputats socialistes a Madrid ? Que podíem esperar del President Montilla ? Senzillament, tots sabíem com actuarien. El mateix pels caducats eco-comunistes d' ICV-EUiA.
I els d' ERC ? Doncs sempre tan demagògics i farsants, com sempre. Un partit que no va votar l' Estatut i ara ens venen a defensar el "millor finançament que mai ha tingut Catalunya".
Patètics, com sempre, en la seva línia des de Companys.
El que sí m' ha sobtat ha estat la resposta tan alegre de les cambres econòmiques. Entenc, en part, la seva resposta en voler un finançament ràpid per a poder "sortir de l' actual conjuntura econòmica i financera" en què estem tots sotmesos. Però dir que amb els 3.500 M€ en fem prou, doncs, no hi estic d' acord.
Catalunya fa anys i panys que està sotmesa a l' Estat espanyol. ZP i tots els espanyols es deuen fer un tip de riure amb nosaltres. Altra vegada ens han près el pèl però aquest cop amb la clau de volta dels grans farsants d' ERC. El partit de la "independència i l' alliberament nacional". jajajaja
Senyors, només ens queda la dignitat del vot. La llibertat d' aquí a 1 any de poder canviar aquests denigrants polítics que governen la Generalitat de Catalunya.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...