dissabte, 29 de desembre del 2007

Els peatges, un 4'16 % més cars

Els peatges de la Generalitat pujaran un 4' 16 % a partir de l' 1 de gener.
Aquest és l' últim regal de Nadal que ens ha ofert el govern d' esquerres i progressista, segons publicava ahir el DOGC.
El Túnel del Cadí és el que s' apuja més. També la C- 32, tram Túnels del Garraf; o la C- 16, Trams Terrassa-Manresa i Túnels de Vallvidrera, i un seguit d' eixos viaris més.
Tots sabem que a principis d' any tot s' apuja malgrat que els sous no s' apugen tant com el còmput total d' augments de preus que rebrem a finals de mes de gener.
Però el que resulta més insòlit és que l' augment que rebrem està per sobre de l' IPC i això ens ve donat per aquest Govern que s' autoanomena d' esquerres, progressista i social. Quina barra ! Des que governa el Tripartit, els peatges a Catalunya s' han pujat un 22 %.
Recorden les promeses electorals fetes pels diferents grups polítics del Tripartit ? Tots deien que treurien o bé reduïrien els peatges ! Recorden les xiulades i el repartiment d' adhesius en l' època del govern Pujol per part dels diferents grups polítics que avui integren el Tripartit ?
Pura demagògia i falsedats constants. El Tripartit 2 va comprometre's que al llarg de l' any 2.007 imposarien bonificacions i que s' eliminarien barreres. I el 2.007 s' està acabant i no han fet cap de les dues coses.
Ara només falta esperar que en les negociacions del Pacto Nacional de Infraestructuras, el PSC- ERC i ICV s' entreguin en safata al Gran Farsant de la política espanyola, ZP.

divendres, 28 de desembre del 2007

Hillary Clinton & Barack Obama

A principis de mes de gener s' iniciaran les votacions per a seleccionar els candidats dels partits americans en els diferents estats d' Amèrica del Nord.
L' estiu del 2.004 vaig estar als Estats Units i mentre feia una breu estada de cinc dies a Nova York vaig coincidir en ple Soho, amb membres de campanya del partit Demòcrata - d' aquí la fotografia del post - . En aquells moments estàvem a tres mesos de celebrar-se les eleccions, i s' enfrontaven els candidats G. Bush - pel partit Republicà- i John Kerry - pel partit Demòcrata.
Recordo que al llarg de l' estada als Estats Units encara eren molt presents les ferides de l' 11 de setembre de 2.001. Concretament, recordo que els familiars de soldats americans duien un adhesiu - un llaç - enganxat darrere dels cotxes i la gent, quan veien l' adhesiu els saludava i els hi donava ànims. Igualment, em preguntaven sovint per què ZP havia retirat les tropes espanyoles d' Irak i per què Aznar havia perdut sobtadament les eleccions del mes de març de 2.004.
Avui, les coses han canviat i molt en la ciutadania americana respecte la guerra d' Irak. Tot i això, l' aspirant a candidata pels Demòcrates, Hillary Clinton va votar a favor de la guerra contra Irak i, en cap moment ha volgut disculpar-se. Això li ha provocat una allau de crítiques de l' esquerra i molta incomoditat dins el seu propi partit.
Malgrat això, Hillary Clinton està en bona posició per ser elegida candidata enfront Barack Obama. Si fos així, seria la primera dona candidata a presidir el Govern americà. Igual que Barack Obama podria ser el primer president afroamericà de la història dels Estats Units.
Personalment, m' agradaria que s' imposés Hillary Clinton com a candidata Demòcrata. He llegit quelcom sobre la seva vida política i em sembla una dona innegablement intel.ligent, amb personalitat ferma i emprenadora i amb un tret enigmàtic, desconegut i impenetrable que la fa encara avui desconeguda.
Hillary Diane Rodham es va comprometre aviat en política. La seva vida ha estat marcada per forces oposades : filla d' una mare amb tendències d' esquerres i d' un pare ultraconservador, es va iniciar com a republicana i va fer campanya per Barry Goldwater i més tard pel demòcrata Eugen McCarthy.
En la seva etapa universitària va presidir el club de Joves Republicans però l' oposició a la Guerra de Vietnam, el seu recolzament al moviment de drets civils i l' ascens del R. Nixon dins el partit, van provocar un gir cap al camp demòcrata.
Personalment desitjo els millors encerts polítics al poble americà, vinguin de Hillary Clinton vinguin de Giuliani o de Barack Obama o de la resta de 20 candidats. Qualsevol cosa que afecti a la hiperpotència afecta al món sencer. Molts governs del món estan pendents de les properes eleccions americanes.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...