dissabte, 13 de juny del 2009

J.VERDAGUER al MONT

Aquest proper diumenge, 14 de juny, al Santuari de la Mare de Déu del Mont, es celebrarà un petit homenatge a Mossèn Cinto.
El Santuari de la Mare de Déu del Mont va acollir l' any 1884 a Mossèn Cinto Verdaguer. Ell buscava un lloc per a poder escriure i per veure el Canigó. Aquí s' hi hostatjà un mes i mig i començà a escriure fragments del poema el " Canigó".
Al llarg del matí hi ha previstes diferents activitats : primer una conferència " Verdaguer: ahir, avui i sempre ". Aquesta conferència és realitzada per l' amic David Pagès i Cassú.
Seguidament, es farà un homenatge floral al monument de Mn.Cinto i el jorn s' acabarà amb la Missa de Corpus i una processó.

diumenge, 7 de juny del 2009

Europees, Tremosa i CiU

L' Eurocambra ha escollit avui 785 diputats dels 27 Estats membres de la Unió Europea.
Un d' ells és Ramon Tremosa, el qual, s' adherirà amb el grup dels liberals demòcrates, juntament amb el representant del PNB.
Els liberals demòcrates representen la tercera força de l' Eurocambra amb 81 diputats. Avui però l' eurocambra serà dominada pels populars amb 268 diputats.
Ramon Tremosa ha fet una excel.lent campanya, una campanya positiva, sense estridències, presentant idees i propostes molt interessants en tots els sectors socials i econòmics de Catalunya.
CiU s' ha convertit en la força política que més ha crescut amb valor absolut i en percentatge de vots a Catalunya. En canvi, el PSC ha baixat 7 punts, malgrat els cants de victòria que han exhibit els seus líders.
De fet, tots els partits que integren el Tripartit han sofert una devallada important : ERC ha perdut 70.000 vots en aquestes eleccions europees i el PSC i ICV-EU-iA també han disminuït de manera important.
A l' Estat espanyol hi ha hagut una victòria important del PP. És produït per una desafecció cap a la política ? O bé es pot deure a la mala gestió de ZP?
El que està molt clar és que ZP ha perdut i el PP ha guanyat i que la tercera força politica és CiU.
A Girona també podem estar contents perquè s' ha donat un tomb molt important : guanya CiU, van perdent els PSC , ERC i ICV.
A Amer només un 36 % ha anat votar. CiU també hem fet un bon resultat essent la primera força més votada.
Ara comença una nova Eurocambra, la qual, els catalans la veiem llunyana però cada dia més es marquen les directrius i les normatives des d' Europa. Esperem que Ramon Tremosa pugui aportar tota la seva experiència i coneixement a Brusel.les perquè les nacions sense estat puguin ser finalment reconegudes a tots nivells.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...