dissabte, 24 de novembre del 2007

Targa i Clermont, dues cares de la mateixa moneda

Finalment, dimecres es va celebrar el Ple Extraordinari urgent convocat per l’ Alcalde, Xavier Targa.
Es va iniciar el Ple amb una prèvia justificació de l’ urgència per part de l’ alcalde : poder pagar als proveïdors i presentar en un termini imminent les ordenances fiscals. CiU es va negar a aprovar l’ urgència perquè en cap punt de l’ ordre del dia es justificava l’ urgència del Ple. Un ple d’ urgència es fa quan passen coses excepcionals i els punts de l’ ordre del dia, en cap moment justificaven l’ urgència.
Fins i tot, l’ ex-alcalde, Joan Güell va reconèixer en el Ple que en “cap moment es justificava l’ urgència però que per racionalitat, el seu grup votava positivament perquè sinó l’ hauríem de fer un altre dia “. Ai las ! Que en sap en Güell de justificar quan és evident que aquest Ple no era urgent però que tres punts de l’ ordre del dia eren coses de la seva època i que, com més aviat solucionades, més aviat es podria tancar el Pressupost de l’ any 2007 (per cert, ja hauria d’ estar tancat i, a sobre, ja hauríem d’ haver aprovat el Pressupost de l’ any 2008 ) i més aviat es tancaria la suposada mala gestió de l’ etapa de Güell. Però, en aquest Ple Extraordinari d’ urgència van passar fets que ens haurien de fer exclamar :
- Adjudicar definitivament un crèdit a llarg termini per valor de 949.000 € (150.000.000 ptes).
- Cap explicació de la situació econòmica-financera de l’ Ajuntament.
- El canvi de rumb que sembla adoptar Pere Clermont (únic regidor de la Coalició per Amer).
a) El passat mes de maig de 2.007, l’ alcalde Joan Güell, va sol.licitar un crèdit d’ 1 milió €uros per a poder comprar els terrenys del camp de futbol i fer el nou camp. Amb les eleccions, sembla que el crèdit es va aturar però, dimecres passat, el nou crèdit es va adjudicar definitivament. El poble d’ Amer ha de retornar el crèdit a 10 anys. Com pot actuar l’ equip de Govern d’ ERC d’ una manera tan frívola ? És necessari endeutar-se d’ aquesta manera ? Per què no s’ han buscat subvencions per ajudar a finançar el camp de futbol ? Quin és l’ endeutament real de l’ Ajuntament d’ Amer ? Per què es sol.licita aquesta quantitat si, segons les paraules de l’ actual alcalde X.Targa, només 600.000 €uros aniran pel camp de futbol ?
És evident que Amer necessita un camp de futbol perquè, misteriosament l’ actual camp de futbol està destrossat per actes vandàl.lics . Però per què es van treure totes les porteries, enllumenats, casetes, dipòsits de gas-oil aquest estiu i ara el futbol d’ Amer ha d’ anar a entrenar i a jugar al camp de l’ Anglès ? Per què no es va fer una bona previsió de construcció ? Per què han aparegut actes vandàl.lics i han destrossat el camp de futbol ? Massa preguntes sense resposta. Massa misteri en l’ actual situació del camp de futbol d’ Amer.
b) L’ altre cosa sorprenent del Ple va ser l’ actuació de Pere Clermont (únic regidor de la Coalició per Amer i ex-cap de llista de CiU a Amer). Per què va votar positivament en l’ adjudicació del crèdit quan el proppassat mes de maig va votar en contra ? Per què aquest canvi d’ actitud ? O és que ja no recorda els clams que va fer durant la legislatura passada i la campanya a les eleccions municipals, cridant als quatre vents la mala situació econòmica-financera de l’ Ajuntament d’ Amer ? O bé serà que Targa li ha ofert una tinència-d' alcaldia, i és clar, el poder deu malmetre el sentit de responsabilitat ?
Hem de recordar que Amer té un Pla de sanejament encara vigent (període 2005-2007) degut al deute de més d' 1 milió d €uros provocats per la mala gestió de Güell. I no podem oblidar com han pujat de manera vertiginosa els impostos durant el període 2.005-07.
c) L’ altre actuació curiosa és l’ amnèsia de Targa i la felicitat de Güell. Va prometre transparència, però a hores d’ ara, sembla que la transparència s’ ha diluït en un silenci profund.
Sr. Targa, quina és la situació econòmica- financera de l’ Ajuntament ? Per què no es demanen responsabilitats ? Per què no surt a la llum pública la mala gestió de Güell ?
Li recordo que hi ha massa misteri en aquest ajuntament. Un misteri que no pot passar més temps tapat.
El passat post vaig comentar que l’ Era Targa començava. I crec que ens promet ser també una etapa ben curiosa. Els seguiré informant.

dimarts, 20 de novembre del 2007

Artur Mas, l' esperança per Catalunya

Aquest capvespre, Artur Mas ha exposat la refundació del catalanisme mitjançant la conferència titulada " El catalanisme, energia i esperança per a un país millor".
Brillant, consistent i propera. Un discurs d' aquells que marquen un punt d' inflexió davant la trista realitat del nostre país. Avui, més que mai, ens calen referents amb idees clares. Persones amb projectes, amb idees innovadores i coherents. Gent compromesa, gent responsable i amb sentit de la responsabilitat.
Artur Mas, l' esperança de Catalunya davant el Tripartit.

dilluns, 19 de novembre del 2007

L' Era Targa

Fa dies enrere vaig escriure que " s' entreveia un nou horitzó pel poble d' Amer amb el trencament del pacte de govern format per ERC i IA" i desitjava "un horitzó clar i amb un futur social, cultural i econòmic millor per tots els amerencs ".
Ha passat un mes del trencament del govern municipal format per ERC i IA. Avui Targa - ERC d' Amer- governa amb només 3 regidors. No sé si l' horitzó està encalitjat o enmig d' una calma tensa però l' era Targa ha començat. I dic "l ' Era Targa" perquè l' alcalde d' Amer és un personatge ben curiós i enigmàtic.
Avui, dilluns, 19 de novembre, a 3/4 de 8 del vespre ens ha convocat per decret d' alcaldia a un ple extraordinari pel dimecres, 21 de novembre a les 19 h tarda.
Saltant-se novament el règim de sessions dels plens i saltant-se també les sessions informatives, l' alcalde d' Amer, ens convoca per decret d' alcaldia a un ple extraordinari i urgent.
Mirats els punts de l' ordre del dia, una es queda astorada i indignada perquè en 48 hores hores i sense comissions informatives haurem de votar :
1- Aprovació de la urgència.
2- Modificació ordenances fiscals 2008.
3- Modificació de crèdits núm 1/2007
4- Adjudicació operació de crèdit a llarg termini
5- Compensacions i assistències regidors i ajudes als grups polítics
6- Proposta per nomenar nous representants als següents òrgans col.legiats : Consorci Ter-Brugent i Consell Escolar.
Sorprenent l' actuació de l' Alcalde Targa. Com s' atreveix a convocar el Ple de l' Ajuntament en 48 hores amb uns punts d' ordre del dia tan importants ? Però que no veu que el punt nº 2 - modificació de les ordenances fiscals pel 2008 - condiciona el pressupost de l' any vinent ? Com s' atreveix a actuar d' una manera tan frívola i dictatorialment ? Que no veu que està en minoria i que li podem tombar ràpidament aquest Ple Extraordinari convocat pel Decret d' Alcaldia ?
Bé, és evident que no sabem si ha trucat a Güell (Independents d' Amer) i a Clermont (Coalició per Amer) perquè li doni suport i així sumar 7 vots però l' actuació d' aquesta convocatòria és de jutjat de guàrdia.
La nostra opció serà molt clara : el primer punt li votarem que NO i li exigirem un Ple Ordinari amb una prèvia comissió informativa.
El Ple pot durar 5 minuts si la resta de grups polítics, IA i CA s' hi oposen com nosaltres.
L' Era Targa ha començat a caminar. ERC d' Amer, governa el poble amb 3 regidors. De moment l' actuació de Targa mostra poca transparència, un nul diàleg i una minsa democràcia en un poble de 2.200 habitants.
De què té por Targa ? Per què convoca un Ple Extraordinari amb només 48 hores davant punts tan importants pel poble com són les ordenances fiscals ? Tanta pressa, tan urgent, per què no permet demora ?
Per cert, tal i com van les coses a Amer, veig que aviat podrem escriure el segon volum de la història d' Amer de finals del segle XX i principis del XXI. Els hi avanço que el primer llibre serà el Nepotisme de Güell. I el segon llibre serà l' Era Targa.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...