dissabte, 11 de setembre del 2010

La Diada : Verdaguer i el llorer


Ahir, divendres 10 de setembre vam iniciar els actes institucionals de la Diada Nacional de Catalunya :
  • una conferència sobre la vida i obra de Mn. Cinto Verdaguer a càrrec de l' amic David Pagès i Cassú.
  • plantada d' un esqueix del llorer que plantà Mn. Cinto a la Parròquia de Vinyoles d' Orís i placa commemorativa del fet.
  • lectura del manifest de la Diada.
  • lectura de poemes Verdaguerians a càrrec d' infants i joves de l' Esplai La Teranyina
  • Cantada d' havaneres al Barri del Pedreguet i cremat per a tothom.
Avui, dia de la Diada s' han realitzat tallers infantils patriòtics a la Plaça de la Vila, un petit parlament i el Cant dels Segadors.

Uns actes senzills, entranyables que enllacen la història del nostre país : un país que des del 1714 està sotmès a l' Estat espanyol. Des de Verdaguer fins el Nou Estatut refrendat pel poble català i escapçat pel Tribunal Constitucional. Què ha canviat des de 1714 ? Molt i poc. Molt perquè des del 1979 tenim un Estatut d' Autonomia  i vivim en una "democràcia" però poc perquè fa segles que reivindiquem la nostra llibertat com a nació.

Ahir vam plantar un llorer provinent del que va plantar Mn. Cinto Verdaguer a Vinyoles d' Orís fa 140 anys. Diuen que el llorer és simbol d' immortalitat i símbol dels poetes. Agafem doncs aquesta simbologia : el poble català serà immortal perquè ha tingut, té i tindrà grans poetes que no el deixaran desaparèixer mai.

Bona Diada i VISCA CATALUNYA LLIURE.









dilluns, 6 de setembre del 2010

Compromís municipal sobiranista de Sant Pere de Rodes



Avui hem fet una trobada al Monestir de Sant Pere de Rodes per reclamar la independència de Catalunya des de l' acció municipalista.

El 5 de juliol, l' Ajuntament de Port de la Selva va fer un pas més en declarar-se " municipi moralment exclòs de la Constitució Espanyola ". Des de llavors, hi ha més de 70 municipis catalans que han seguit el mateix pas.
Per aquest motiu, l' alcalde de Port de la Selva, Genís Pinart (CiU) ha volgut tornar a marcar un fet històric en un paratge carregat de simbolisme com és Sant Pere de Rodes : crear una plataforma per demanar al proper president de la Generalitat de Catalunya un pas endavant en les aspiracions nacionals de Catalunya.
Avui hi hem assistit una bona colla d' alcaldes i regidors de diferents pobles de Catalunya. Molts dels seus ajuntaments tenen previst declarar-se "moralment exclosos de la Constitució" en el proper Ple que se celebri en el consistori.

Tots units, sense color polític, junts per demanar la llibertat i la sobirania del nostre poble mitjançant el " Compromís municipal sobiranista de Sant Pere de Rodes".

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...