divendres, 4 d’abril del 2008

El conseller Baltasar i La Moreneta

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, va declarar fa dos dies a Catalunya Ràdio, que el passat dia 14 de març, durant els funerals per l' ex-abat de Montserrat - Cassià Maria Just-, es va dirigir a La Moreneta i li va dir " saps que sóc agnòstic, però si pots fer quelcom, fes-ho".
La gravetat de la situació i la manca de previsió del Departament de Medi Ambient al llarg d' aquests quatre anys, ha portat al conseller a no descartar emprendre qualsevol tipus d' acció i declaració, incloses les pregàries.
El que no coneix el conseller ecologista és que abans de pregar i demanar miracles cal confessar-se dels pecats. Primer hauria d' haver visitat el confessionari i amb secret de confessió demanar perdó per haver mentit en seu parlamentària : CiU el va interpel.lar sobre si pretenia dur a terme el transvasament del Segre i ell ho va negar. Uns dies després, va reconèixer que sí que es volia dur a terme, i més endavant va dir que feia mesos que s' estava planificant.
També, cal posar en coneixement dels catalans la incompetència del Govern, el qual desconeixia que per dur a terme un transvasament d' un riu de la Conca Hidrogràfica de l' Ebre es necessita l' autorització per part del Congrés de Diputats.
El President Montilla va afirmar fa pocs dies que "durant 23 anys de Govern Pujol no s' havia fet res en infraestructures hidràuliques". Per si li queda cap dubte al President José Montilla li haurem de recordar les següents actuacions que es van portar a terme en època convergent : el Consorci d' aigües Costa Brava; el Consorci d' aigües de Tarragona; el minitransvasament de l' Ebre al Camp de Tarragona; l' allargament de la xarxa d' Aigües Ter Llobregat al Garraf, Baix Llobregat i Anoia; la canonada de 240 cm d' Abrera a Sant Joan Despí; la dessaladora de Blanes-Tordera; la projecció de dues dessaladores a Tarragona i al Baix Llobregat; la construcció dels nous embassaments de Rialb i de la Llosa del Cavall; més de 300 estacions depuradores d' aigües residuals; la construcció de les grans depuradores del Baix Llobregat i del Besòs, etc.
En contra, cal destacar que l' execució pressupostària del Tripartit l' any 2007 va ser només del 20% en polítiques referents al cicle de l' aigua.
A Catalunya ens calen establir mesures urgents per a fer front a la situació de sequera actual i mesures estructurals a mitjà termini per preveure situacions d' urgència en el futur. Així, cal tenir molt present que fa 15 anys el President Pujol ja havia abordat el transvasament del Roine però els que avui estan al Govern de la Generalitat s' hi van oposar frontalment.
Finalment, és altament recomenable el document que ahir va publicar la Fundació Catalunya Oberta, on la revisió d' un estudi fet l' any 2002 sobre la viabilitat del transvasament del Roine, posa de manifest que és una alternativa més econòmica, menys consumidora d' energia i més sostenible que les dessaladores.

P.D.1 : Lluna Baltasar, filla del conseller de Mediambient, ha rebut un increment anual de 14.000€ perquè " té mes responsabilitats" dins el Departament de Presidència, on desempeny la tasca d " adjunt a l' Oficina de Comunicació " des del desembre de 2006. La Generalitat convertida en el Servei de Col.locació Familiar.

P-D.2 : L' ex-conseller de Medi Ambient en el Tripartit 1, Salvador Milà, va afirmar fa quatre anys que " Catalunya estaria en disposició d' afrontar qualsevol sequera l' any 2008". Tenia tota la raó. Després del viatge familiar amb helicòpter es va convertir en un visionari del futur.

dilluns, 31 de març del 2008

Un NO a José Bono

El lema de CiU en aquesta campanya electoral ha estat " El teu vot farà respectar Catalunya", i certament, CiU ha iniciat la primera constatació clara amb el vot en contra de José Bono com a President del Congrés.
Fa dies vaig fer un post on demanava que CiU s' oposés a la candidatura de Bono per dignitat nacional. Bono ha mostrat al llarg de la seva carrera política un enorme anticatalanisme i un espanyolisme ferotge, equiparable al de l' ala més radical del PP. Bono representa les posicions més conservadores i centralistes del PSOE. Només cal repassar les hemeroteques i llegir algunes de les "perles" que ha dit Bono respecte Catalunya : " A Espanya, l' única nació que hi ha s' anomena Espanya i la resta són romanços ", " les nacions són un invent", " L' Estatut català ja no el volen ni els seus pares", " Els nacionalismes estan més a prop de Hitler que de la democràcia", " És obscè i menyspreable demanar les balances fiscals" " El nacionalisme de CiU és una antigalla per enganyar pagesos" o que " Pujol repapiejava i que el cap no li regia del tot".
D' acord amb el reglament del Congrés, que no permet votar "NO", CiU ha de votar en blanc o presentar un candidat propi en l' elecció del President de la Mesa del Congrés. En canvi, veurem la submissió absoluta dels 25 diputats del PSC a les ordres del PSOE votant un personatge que no ha respectat Catalunya en cap moment. El PSC tenia a les mans exigir a Zapatero un President del Congrés més sensible amb les diferents nacions de l' Estat; és bo recordar que els 25 diputats del PSC són imprescindibles perquè Bono sigui escollit President. El PSC enlloc d' intentar negociar per Catalunya deu estar pensant quins Ministeris o Secretaries Generals demanarà. Cal recordar també, que Chacón, al llarg de la campanya electoral va desmarcar el PSC de Bono, però a l' hora de la veritat, les cartes sempre acaben sortint. La realitat s' ha imposat al fingiment electoralista.
Avui trucaré a un conegut amic meu que es defineix com a independentista i nacionalista català, el qual, em va fer saber que " la por al PP em va fer votar al PSOE". En aquest conegut amic li diré que el seu vot farà President del Congrés a un personatge que no creu amb la plurinacionalitat de l' Estat.
Curiós aquests votants autodefinits independentistes que han votat a ZP ! Qué trist pensar que companys, amics i coneguts independentistes aboquin el seu país a la boca del llop de l' espanyolisme més ranci i ferotge.
Al meu conegut amic li diré que no em creuré més els seus discursos falsos d' estelada. El meu conegut amic no em podrà mai més donar-me lliçons de Pàtria, ni discursos demagògics d' estelada i independència perquè ell ha renunciat a defensar el seu país quan més ho necessitava.
El meu amic ha escollit Espanya i ha renunciat amb el seu vot a defensar Catalunya.
Em queda el testimoni i l' esperança que el meu vot ajudarà a defensar els interessos de Catalunya. CiU és l' únic partit catalanista que realment defensa els interessos, la dignitat i el respecte que es mereix Catalunya a Madrid.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...