dissabte, 7 d’abril del 2012

UN PAÍS QUE FA CAMÍ




El proper dijous, 12 d'abril, l' amic David Pagès i Cassú presenta un nou llibre, titulat " Un país que fa camí". La presentació del llibre serà a la Casa de Cultura, a les 20 h vespre i hi intervindran, Isidor Marí (President de la Secció Filològica de l' Institut d' Estudis Catalans); Jordi Xargayó (Director del Diari de Girona); Quim Curbet (Editor) i el mateix autor, en David Pagès.


Aquest llibre és un recull dels centenars d' escrits que porta publicats en diferents mitjans de comunicació dels països catalans, però amb un únic tema FER PAÍS.


En David Pagès és un gran patriota, un gran activista cultural que sense esperar res a canvi treballa incansablement pel país, la llengua i la cultura dels Països Catalans.
Molts de nosaltres coneixem persones que estimen el país però poques persones tenen les qualitats d' en David Pagès i Cassú. És una persona extraordinària, un intel.lectual de tracte senzill i afable. Diàriament transmet els seus coneixements als seus alumnes i sé, de bona font, que és un gran professor, que estima als seus alumnes i ells també senten admiració i respecte per ell.

Avui el nostre autogovern es troba amenaçat, cada vegada més. La nostra llengua també ens la volen maltractar. El país passa per uns moments crítics i la defensa de la nostra identitat passa a ser secundària. Davant d' aquests moments és quan hom necessita somnis reals, herois que sorgeixen en moments delicats. Aquest és el paper d' en David : un heroi real, que amb el seu treball constant i la seva intel.ligència et motiven per no defallir.
Ja fa uns quants anys, l' amic David, em va dir una gran frase. Sovint la recordo i diu " mentre hi hagi gent com tu i com jo que seguim treballant per defensar els nostres drets nacionals, Catalunya mai morirà ".
Aquesta frase resumeix qui és en David Pagès i Cassú. Un heroi del segle XXI.






Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...