dilluns, 2 de març del 2009

Tot és Espanya

Només NACIONALISTES ESPANYOLS, i prou. Espanya ben trabada, fins Euskadi pot ser ben aviat més espanyola que mai.
Només tenim nacionalistes espanyols com a presidents a les diferents autonomies de l' Estat espanyol.S' han acabat els nacionalismes basc, català i gallec. Espanya és més Espanya que al llarg de la seva història.
Aquella màxima de "divide y vencerás" s' ha complert. Per desgràcia, els mateixos independentistes bascos han fulminat qualsevol aspiració nacional. L' esquerra abertzale, amb la seva crida a l' abstenció, ha dinamitat les aspiracions nacionals pacífiques de la majoria del poble basc.
Certament, el PNB ha guanyat les eleccions però el nou marc electoral el fa dèbil.Té possibles aliances però cap suma nacionalista.Allò que semblava impossible a Eukal Herria és finalment una realitat.
Personalment, dubto que el PSOE pacti amb el PP. Seria una combinació letal per Zapatero. Probablement, hi hagi un pacte PNB i PSOE. Recordem que el PNB dóna suport a Zapatero al Congrés. Per tant, és lògica la jugada basca : pacte PNB i PSOE a Euskadi a canvi del suport del PNB al llarg de la legislatura de ZP.
Si és així, crec que el PNB pot pagar molt car aquesta decisió.D' aquí 4 anys, el PNB pot pagar molt car aquest pacte a les urnes basques. A més, deixa de banda els ideals, la seva filosifia i essència com a partit per mantenir-se al poder a qualsevol preu.
Avui, més que mai, fa falta recuperar perfil propi. Sentit de país, sentit de partit i, sobretot, els ideals dels partits. Avui, per ser creïbles, cal predicar amb l' exemple i no mantenir-se al poder a qualsevol preu. Em ve al cap un paral.lelisme que es podria donar a Catalunya algun dia : l' anomenada Sòcio-Vergència.
Personalment, desitjo que mai ens hi hàgim de trobar. Si fos així, em costaria molt pactar amb el PSOE-PSC.
Avui, s' ha obert un nou mapa espanyol. Un mapa clarament d' Espanya, gran i única.
Els nacionalistes catalans, bascs i gallecs ens cal no defallir i seguir treballant per ser algun dia un país lliure, socialment avançat, econòmicament ric i culturalment ple.
P.D.1 : Patètica la retransmissió a TV3 sobre la nit electoral basca i gallega. Tot era " Patxi López". El PP gallec quasi no ha existit. Que trist, els tenim a casa i encara els alimentem.
P.D.2 : Antxo Quintana un excel.lent polític gallec però que el pacte d' aquests darrers 4 anys a la Xunta l' ha ensorrat.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...