dilluns, 21 de gener del 2008

Trobada amb la Delegada de Sanitat

Aquest matí, el Grup Municipal de CiU d' Amer acompanyats per la Senadora, Rosa Núria Aleixandre, hem tingut una entrevista amb la Delegada de Sanitat a Girona, Sra. Marta Pedrerol i Mas, per a parlar sobre la ubicació del nou CAP d' Amer.
La Delegada ens ha evidenciat que el Departament de Salut actua per un acord de Ple de finals de 2006. Certament la ubicació del nou CAP va ser votat per majoria absoluta (vots dels 6 regidors dels Independents d' Amer front els 5 de CiU i ERC). Avui el dispensari està situat al centre del poble i la nova ubicació està prevista a la pista poliesportiva de l' IES d' Amer.
Nosaltres li hem presentat una documentació per evidenciar que el futur emplaçament provoca un rebuig molt important per part dels amerencs : hem intentat mostrar mitjançant un mapa de la població, fotografies i arguments que el nou CAP s' ubicarà en una zona allunyada del poble. La nova situació queda a més de 500 metres dels habitants del nucli més poblat i a 800 metres d' altres punts de la població. A part, hi hem d' afegir el recorregut que hauran de fer els vilatans per anar a la farmàcia.
També li hem explicitat i mostrat que la nova ubicació presenta un desnivell important amb tot el que això comporta per a la gent gran. També, és evident que l' accés serà dificultós per manca de parquing.
A part, també li hem presentat les butlletes fotocopiades de la consulta popular que es va realitzar a principis de 2007 per a conèixer l' opinió del poble. Un fet altament valorable perquè més de 530 butlletes van demanar que el nou CAP d' Amer s' ubiqués en el mateix lloc que està actualment fent les adaptacions i reformes pertinents.
L' agreujant també ve donat que l' actual Equip de Govern -ERC i CA-està dividit sobre l' emplaçament definitiu. Recordem que ERC està d' acord malgrat reconèixer públicament que no és el millor lloc; i la Coalició per Amer està en contra de la futura ubicació.
La trobada ha estat cordial però la Delegada ens ha fet saber que el projecte ja està a GISA, és a dir, el projecte ja està en vies de desenvolupament. Nosaltres hem contrarestat la informació evidenciant que en els Pressupostos de la Generalitat per el 2008 no hi consta cap partida pressupostària per la construcció del CAP.
Finalment, també hem parlat de l' atenció i situació sanitària d' Amer : de dos metges que teníem avui només disposem d' un i la vacant que ha deixat el Dr. Targa (avui l' Alcalde) no es cobreix per manca de professionals mèdics.
Malgrat tot això, el Grup Muncipal de CiU treballarà perquè el nou CAP no s' ubiqui en la pista de l' IES d' Amer sinó en un lloc proper, planer, amb accessos fàcils i amb presència de parquing.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...