diumenge, 15 de novembre del 2009

L ' ombra allargada del passat

El proppassat divendres vam tenir Ple Extraordinari amb únicament 2 punts en l' ordre del dia :
- declarar la nul.litat de la llicència per a la construcció del monstruós edifici de pisos
- l' adjudicació definitiva per a poder rehabilitar el local polivalent de l' Estació.
Tots dos punts eren importants però n' era més el primer punt. Més ben dit, el primer punt era importantíssim per molts aspectes que comporta aquesta construcció pel poble d' Amer. Nómés per nombrar-ne uns quants :
-qualsevol obra pública o particular ha de complir amb la normativa vigent.
-la gent que ha posat diners i il.lusió en poder adquirir un habitatge però degut a la situació en què es troba l' edifici doncs ara no hi poden accedir.
-si Baker Gestión ha interposat un contenciós administratiu pot suposar pel poble, en cas de guanyar el judici, un desemborsament de més de 3 milions d' euros de les arques municipals d' indemnització.
Per què nosaltres vam votar un No a ratificar la nul.litat de la llicència ?
-Perquè Baker Gestión ha posat un contenciós administratiu. Per tant, en aquests moments l' empresa considera que no se li havien d' haver fet parar les obres perquè segons Baker tenen tots els permisos que se' ls hi va concedir en l' era Güell. En cas que tot això fos cert, el poble d' Amer hauria d' indemnitzar a Baker.
-Aquesta setmana ens vam assabentar que Baker havia posat un contenciós-administratiu el mes d' abril. Per què si és un tema tan important no se'ns convoca i se'ns posa sobre la taula de manera clarivident tots aquests punts ? Hagués estat bé fer, com quasi sempre fem, la comissió informativa. Però, sorprenentment, aquesta vegada no se'n va fer.
-Nosaltres vam demanar que aquest punt s' havia d' aplaçar a un altre Ple perquè creiem que no havíem tingut accés a tota la informació.
No es pot convocar un Ple de tanta importància i no saber si prosperarà. Recordem que ERC i CA estan en minoria.
Tothom sap que aquest edifici s' ha saltat la normativa però ara el que cal és donar-hi solució i, més tard, demanar les responsabilitats a qui toqui (alcalde, arquitectes....).
També cal ressaltar que si Güell havia de sortir de la sala de Plens en el moment de la votació i no ho va fer doncs aquest Ple queda anul.lat immediatament.
CiU ha votat un NO per salvaguardar, en cas que Baker tingués raó, d' una possible indemnització.
L' ombra del passat encara és massa a prop. ERC i CiU d' Amer no s' han de distanciar per arreglar les ombres del passat però el que sí que cal és intentar buscar sinèrgies i informar correctament d'aquests punts tan importants.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...