dissabte, 30 d’agost del 2008

ZP és a la Moncloa gràcies als 25 diputats de Catalunya. I ZP, un cop més, se'n riu de tots nosaltres. Els catalans que no vam votar el PSC-PSOE a les eleccions generals hem d' estar un cop més agraïts a tots els votants que han entronat a ZP. Gràcies!
Tots, més o menys, coneixem persones que van votar a ZP perquè votar PP era votar Aznar, la Guerra d' Irak, la dreta, l' espanyolisme més ranci, l' Església ... i unes quantes sentències més. Certament, aquestes persones, altres temps havien votat altres partits, i molts d' ells, mai havien votat el PSOE o cap partit d' obediència espanyola. Però, la por que " tornés el PP" els va fer emetre " un vot útil" en paraules d' aquests votants.
Des del 2003 que Catalunya es troba en una situació decadent. Decadent a tots nivells. I tot gràcies, a gent que suposadament estima i enarbola la nostra senyera i el nostre país.
Els catalans hem de memoritzar bé dues dates :
  • El 20 de desembre de 2003
  • El 28 d' agost de 2008

La primera és la que inicia la decadència de la pàtria gràcies al partit suposadament independentista, ERC. Gràcies a la cúpula directiva d' ERC, Catalunya es troba avui governada des de Madrid.

La segona data és la que tanca el cercle perquè gràcies als eco-progres de pandereta, posposem 3 mesos un acord de finançament que no existirà mai.

Ahir, el senyor Solbes ens va dir a la cara que " el Gobierno no incumple ninguna ley y que Cataluña no es una comunidad autónoma de las mal financiadas ". A sobre, els suposats polítics que han de "salvar la Pàtria" fan quatre discursos de tieta tronada. Presa de pèl és poc. Jo diria que ja n' hi ha prou d' aquesta repetida i sabuda història. Fins quan hem d'esperar ? Per què no ens plantem d' una vegada i portem fins el final la veritat i la realitat de casa nostra ? De què tenim por ?

Gràcies als votants que van votar a ZP les passades Eleccions Generals. Gràcies a la cúpula directiva d' ERC per aguantar l' escarni més gros que mai ha suportat Catalunya. Gràcies al millor comunista català que ha emplaçat el finançament per d' aquí a 3 mesos.

Només cal veure com està el nostre termòmetre nacional mirant TV3. Diàriament, l' edició del TN Migdia s' inicia amb una notícia no nacional. Ahir i avui, han iniciat el TN amb les eleccions americanes, més ben dit, només parlen d' Obama i els Demòcrates. La segona notícia ha estat per Madrid i finalment, el finançament ha estat la 3a notícia !!! Un drama, senyora Terribas. Què pensa fer ? TV3, un desastre.

P.D.1 : Excel.lent l' aposta femenina de Sarah Palin com a candidata a Vicepresidenta dels EEUU pel partit republicà.

P.D.2 : Em comenten des dels Estats Units que les eleccions seran molt disputades i que la diferència entre Obama i McCain no serà tan àmplia. La web de la convenció republicana : http://www.gopconvention2008.com/

P.D.3 : Ràdio Moncloa fa córrer que ZP li importa un rave el vot que emetin els 25 diputats del PSC. No els necessita per res. Ahir es va veure clar com el PP aplaudia a Solbes. També es fa córrer que si els 25 diputats del PSC voten a favor dels pressupostos, ZP resarà perquè ERC trenqui el Tripartit i posi a Montilla al Califat de Còrdova.

dijous, 28 d’agost del 2008

Solbes i el finançament

El Vicepresident econòmic del Govern espanyol, Pedro Solbes, explicarà avui en sessió extraordinària de la Comissió d' Economia, la reforma del model de finançament de les autonomies.
Solbes té un paper complicat, veurem si és capaç de convèncer als diferents presidents de les Comunitats Autònomes. De fet, els País Basc i Navarra s' ho miren tot des del setial de ser els elegits, els ungits, els benaurats. Llavors, els catalans volem la bilateralitat a l' hora de negociar i ens diuen que de cap de les maneres, només s' aplica la multilateralitat perquè tothom ha de ser solidari. Quina barra !
El PSOE se li apropen dies complicats : negociar els Pressupostos Generals amb època de carència econòmica i amb dues comunitats autònomes a punt de fer eleccions - Galícia i el País Basc. També, de fons s' albiren les europees però, avui, aquestes es miren sempre des d ' una distància massa gran entre el votant i el polític.
Per altra part, el Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya va aprovar aquest proppassat dimarts, el Decret que regula la composició i el funcionament de les caixes d' estalvi i l' Avantprojecte de Llei de Política Industrial.
Amb la llei de les caixes d' estalvi, el Govern limita el pes dels Consells Comarcals en els òrgans de gestió de les caixes i n' augmenta el dels ajuntaments que tenen més nombre d' habitants. En quines mans recauen els ajuntaments més grans ? Les socialistes ! Només faltava aquest decret. Tot socialista !
P.D.1 : Bon article de R. Tremosa, " Crisi global, impacte local".
P.D.2 : Avui escoltarem a la Top Ten amb Management, Núria Chinchilla, parlant sobre com gestionar el temps i compatibilitzar la família i el treball.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...