dissabte, 17 de juliol del 2010

NORAH JONES A Peralada



Norah Jones ha ofert, aquesta passada nit, un excel.lent concert al Castell de Peralada.

La cantant americana s' ha valgut d' una esceneografia excel.lent de so i llums i uns companys que l' acompanyen. Però ella ha deixat evident que és una gran cantautora i una brillant instrumentista perquè ha tocat excel.lentment bé la guitarra elèctrica, el piano, l`organ.

Amb una veu potent i relaxant ha mostrat les grans cançons del seu últim àlbum "The Fall". No ha deixat de banda els seus origens jazzístics ni rockers. També una barreja molt acurada de country i folk.

diumenge, 11 de juliol del 2010

SOM UNA NACIÓ

Amb el lema escollit per Òmnium Cultural " Som una nació. Nosaltres decidim " hem iniciat la manifestació protesta per la retallada del Tribunal Constitucional al Nou Estatut de Catalunya.
La manifestació ha estat un èxit de participació i convivència. Impressionant els milers i milers de persones que allà estàvem defensant els nostres drets i les nostres aspiracions legítimes de ser una nació lliure i sobirana.
Gent d' arreu de les comarques catalanes, també de la Catalunya Nord, del País Valencià i Ses Illes. Gent jove, petits i grans units per un objectiu : Catalunya és una nació. Catalunya té una llengua, unes tradicions culturals i lingüístiques. Nosaltres hem contribuït al benestar de l' Estat espanyol. Estem cansats de l' espoli i l' escarni i avui, hem dit prou.
Tan de bo el 10 de juliol de 2010 suposi un punt d' inflexió a la nostra història. Ara, societat civil i la política catalana hem d' avançar. Hem d' utilitzar aquesta retallada al nostre Estatut per avançar com a país.
El dret a l' autodeterminació és un principi fonamental dels drets humans. De fet, la Carta de les Nacions Unides explicita que l' autodeterminació és una norma ius cogens, és a dir, les normes ius cogens constitueixen el nivell més alt de les lleis internacionals i han de ser obeïdes sempre.
També ens podem recolzar amb el Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics, el qual, l' Estat espanyol el va ratificar el 27 de juliol de 1977 on s' explicita en el seu article 1 : " Tots els pobles tenen dret a l' autodeterminació. En virtut d' aquest dret determinen lliurement el seu estatut polític i procuren pel seu desenvolupament econòmic,social i cultural ".
Tot poble té dret a la lliure determinació. Siguem valents d' una vegada i, conjuntament, fem avançar la nostra legítima aspiració nacional.
P.D. : Boniques imatges i videos de la manifestació.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...