dimarts, 29 de juny del 2010

Sobirania i Autodeterminació

Finalment, el TC ha fallat. Ja tenim sentència del Nou Estatut.
Una sentència que tots esperàvem desfavorable i que s' ha acomplert.
Crec que era l' última oportunitat d' encaixar Catalunya dins l' Estat espanyol.
Aquesta sentència suposa un abans i un després de la nació catalana en època democràtica dins l' estat de les autonomies.
Aquesta sentència trenca els esforços i la solidaritat que ha fet sempre la nació catalana cap a Espanya.
De fet, l' any 1978 vam perdre la gran oportunitat però ara això pot suposar un revulsiu. El poble és sobirà. El poble no se'l pot enganyar, ni humiliar, ni trencar el joc democràtic que des del 1978 existeix.
Qui l' ha trencat són aquests personatges del Tribunal Constitucional, els quals, amb una idea retrògrada de l' Espanya plurinacional l' ha engegat a rodar. Però, sota el clam dels dos partits nacionals espanyols : el PSOE i el PP.
Els catalans no podem oblidar qui ha portat el Nou Estatut al TC : el PP, el Defensor del Pueblo - alias E.Múgica - i altres 4 representants més d' altres estaments. En aquests moments, hi havia 6 persones més que havien recorregut al TC per aniquilar el Nou Estatut de Catalunya.
El PP no ha mesurat prou bé les conseqüències que pot tenir tot això. Però qui tampoc no ho ha mesurat gens bé ha estat el PSOE- PSC. Per què, qui ha posat aquests magistrats al TC ? Doncs el PP i el PSOE. Un Tribunal polititzat fins el moll de l' ós.
Francament, estem en una democràcia dictatorial d' un bipartit - el PP i el PSOE -. Tots són iguals i això ens ha de quedar molt clar al poble català, a la nació catalana que fa 296 anys que divaga en terra hostil. Cap interès més enllà de l' estrictament espoliador i maniqueu.
Realment és una sentència singular al llarg de la democràcia. Un Estatut votat al Parlament, refrendat pel poble català, votat al Congrés i al Senat. És a dir, una llei aprovada per tres cambres legislatives i avui sentenciat a mort per un partit polític - el PP - i el Defensor del Pueblo.
Només ens queda un camí : la sobirania del poble i l' autodeterminació. El poble és sobirà i té tot el dret d' exercir-lo.
Som-hi cap a la plena sobirania nacional. Ara no podem cometre l' error del 1979. Ara tothom s' ha tret la màscara.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...