dissabte, 31 d’octubre del 2009

Nèmesi a la política de saló

Tal i com deia Aristòtil " no és sempre la mateixa cosa ésser un home bo que ésser un ciutadà bo".
Catalunya viu moments convulsos : sentència de l' Estatut per part del TC , el cas Millet i ara corrupció urbanística que empastifa al món de la política. Això, també ve alimentat per part dels mitjans de comunicació, sobretot, per alguna premsa que cada dia marquen el ritme del nostre país.
La sensació del carrer és de profunda decepció, desànim i d' incredulitat. És veritat, però no ens hem de deixar arrastrar per fets que sempre han existit i existiran malauradament. Certament, cal eradicar-los però mai això ha de marcar el nostre dia a dia, no podem llençar la tovallola.
Catalunya no pot abaixar el cap i deixar-se portar per un jutge sensacionalista i una policia nacional incompetent. Catalunya no es pot deixar enlluernar per carteristes i quinquis. Catalunya és molt més que tot això.
No s' hi val a demanar responsabilitats polítiques a CDC pel cas Pretòria perquè això no ens toca a nosaltres. És cert que dues persones que han tingut càrrec al partit estan presumptament embolicades en un afer escabrós però això no és culpa de CiU. I s' haurà de demostrar si aquests dos senyors realment tenen culpa o no. Ja ho veurem.
Curiós que tothom ens vulgui donar lliçons de moralitat, començant per persones que ocupen càrrecs en diferents àmbits de la societat civil catalana. Patètic.
No m' agrada el cas Pretòria. No m' agrada gens veure al Sr. Alavedra ni al Sr. Prenafeta emmanillats i vexats públicament (igual que la resta). Però aquí no ens podem deixar penjar la llufa que pot suposar el cas Pretòria. Què fan certs mitjans com TV3, K33 i altra premsa catalana i espanyola? Doncs obrir l' edició parlant de CiU i el cas Pretòria malgrat que els principals autors de les suposades irregularitats militen actualment al PSC-PSOE. No caiem en aquesta trampa meditada.
Un partit polític està format per moltíssimes persones, les quals, han de tenir unes credencials immaculades, honestes i sinó és així, doncs expulsar-les. Però no podem ser ingenus i pensar que tothom és igual. Recórrer a aquesta banalitat és allò fàcil i tòpic.
És evident que el Sr. Alavedra i el Sr. Prenafeta són patriotes. Han treballat per Catalunya i han fet molt pel país. Em dol que els hagin tractat d' aquesta manera i ho denuncio. Però no podem deixar-nos portar per aquesta premsa groga i dolenta. De moment, no se sap res, no sabem de què se'ls acusa però el mal ja està fet. Ja els han "condemnat". Un jutge que, pel que he llegit, només busca sensacionalisme amb casos que llavors acaben arxivats i amb res.
Si tinguessim plena sobirania tot aquest afer hagués estat diferent però l' Espanya cañí ens vol destrossar, vol fer-nos denigrar i que culpabilitzem al nacionalisme català com a l' eix dels nostres mals. Es veu que a l' Estat espanyol no han tingut i tenen casos de corrupció que mai ha quedat aclarit. Només cal recordar el cas Guerra, el cas Borrell, el cas Albertos, el cas Conde, el cas Gurtel i un llarg etcètera. Hem vist algun d' aquests emmanillats i amb les bosses d' escombraries ?
El nostre mal és no ser un país lliure, un país en plena sobirania nacional, econòmica, administrativa i cultural. Aquí rau el clau i la solució.
Desconec si el Sr. Alavedra o el Sr. Prenafeta estan directament embolicats amb casos de corrupció urbanística (només sé el que llegeixo a la premsa) però sí que podem afirmar que aquests dos senyors fa molts i molts anys que no tenen càrrec dins CDC. Per tant, no s' hi val a penjar l' etiqueta als convergents.
P.D.1 : En el Ple Ordinari del passat dijous, l' Alcalde va informar que la llicència donada el 18 de febrer de 2004 a Baker Gestión, SL per a construir 76 habitatges, tres locals comercials i aparcaments ha estat declarada nul.la de ple dret. Així, ho manifesta el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora de la Direcció General d' Administració Local de la Generalitat de Catalunya.
P.D.2 : Què s' ha de fer ara ? S' ha de tirar a terra el bloc monstruós que hi ha a l' entrada del poble o cal "arreglar-ho" per no afectar a persones innocents que han donat una entrada per la compra del pis ?
P.D.3 : Quant val les despeses que suposa tot això ? Cal demanar responsabilitats ?
P.D.4 : No pateixin que vindrà el Garzón i ho solucionarà tot.

dimecres, 28 d’octubre del 2009

FINALMENT el PLE ORDINARI

Aquest proper dijous, 29 d' octubre, a les 7 h tarda finalment ens han convocat a un Ple Ordinari (inicialment convocat per demà, dimecres però aplaçat definitivament al dijous).
Feia mesos i mesos que no en fèiem i l' ordre del dia està a vessar : 12 temes entren al Ple. Evidentment, tots els temes que tractarem seran prou interessants però n' hi ha alguns més que d' altres. Per citar-ne alguns tenim :
- aprovació dels comptes generals del 2008
-aprovació projecte per a la rehabilitació del local polivalent a l' Estació.
-Estatuts comunitat de Regants Canal Bellvespre.
-Modificació puntual de les Normes Subsidiàries en el Paratge de l' Arbusset.
-Moció de suport a la consulta popular de la Independència de Catalunya ....
En definitiva, temes importants pel futur del poble a curt i a mig plaç. Encara, però, queden molts temes a tractar, sobretot l' aprovació dels pressupostos pel 2010 i els del 2009.
Ja els informaré més detalladament. Demà, anirem a la Comissió Informativa (avui m' hi han convocat) i esperem solventar alguns dubtes.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...