dimarts, 18 de novembre del 2014

DEMOCRÀCIA TRENCADA


El fiscal general de l' Estat espanyol, Eduardo Torres-Dulce, ha ordenat interposar una querella al President Artur Mas i a la vice-presidenta, Joana Ortega,  pel 9 N. 

Realment, un fet singular en un Estat de dret com vol ser, la nació espanyola. Després de dies i dies de marejar la perdiu ergo per dissimular els fets que la nostrada Alícia Sánchez Camacho va anunciar, finalment la daga ha caigut. Però, el fet més sorprenent i contradictori ve quan, la junta de fiscals de Catalunya, encapçalada per José María Romero de Tejada , per unanimitat, consideren que no hi ha base jurídica per querellar-se contra el President Mas per l' organització del 9 N. 

Destacaria  la valentia i el no servilisme dels fiscals catalans cap a la jerarquia del Poder Judicial.  Llavors s' emplenen la boca de democràcia, estat de dret, llibertat i separació de poders. 
Realment, estem vivint uns fets impensables i singulars. Uns fets que cada dia més ens corroboren que hem de marxar d' aquest Estat-Nació opressor i maniqueu. 

El PP és la  gran màquina d' independentistes mai vista a Catalunya. Com molt bé diu un gran conseller, " quan l' enemic s' equivoca, no l' estorbis ". Gran frase i millor sentència. 
Quin és l' Estat de dret que envia fiscals i interposa querelles per realitzar una consulta popular no vinculant ? Només la grande y libre España !

President Mas, entenc que es vulgui carregar de raons, entenc que hem de fer tots els passos (jo crec que ja els hem fet tots), però, aquesta querella espero que sigui el gran trampolí cap a les eleccions plebiscitàries. També que sigui el millor exemple de com tracta Espanya a un país, a una nació com Catalunya. 
I finalment, el millor exemple que Rajoy i el PP pot donar a Europa i al món sencer. 

El trencament, la falla que hi ha entre Catalunya i Espanya és tan gran, tan immensament gran que cap moviment de plaques tectòniques l' ajuntarà mai més. 

President, marxem ràpid. Si hem de sortir altre cop al carrer i donar-li suport ho farem. Però, no vacil.lem més i amb pressa i sense pausa, marxem d' Espanya. 



Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...