dijous, 25 d’octubre del 2007

Targa i Güell, la complicitat trencada

Vaig iniciar el bloc amb un post titulat " Amer, la complicitat de les Vergonyes", on reflexava el pacte entre ERC d' Amer i els Independents d' Amer (IA).

En aquest post vaig expressar tot un seguit de dubtes i reflexions en veu alta, les quals, en el Ple ordinari celebrat avui, dijous 25 d' octubre a les 9 del matí, s' han materialitzat amb el trencament del govern de coalició entre ERC i IA.

Diguem-ne que les vergonyes han sobrepassat les complicitats i el pacte segellat fa 4 mesos s' ha acabat en el primer Ple ordinari que celebrava l' Equip de Govern format per ERC i IA.

És evident que l' alcalde, Xavier Targa, sabia de primera mà què implicava el pacte entre ERC i IA, però la realitat coneguda avui deu haver superat la realitat suposada ahir.
Un Ple que pot suposar un punt d'inflexió en la història d' Amer després de 8 anys governats pel nepotisme.
Avui es pot haver iniciat un nou rumb pel poble d' Amer en haver situat a Güell fora del govern municipal. I molt especialment, per situar la transparència, el diàleg i l' ètica democràtica com a eixos bàsics del nou govern municipal.

El Ple s' ha iniciat mitja hora més tard del previst degut a canvis de redacció en l' ordre del dia : CiU ha demanat a Targa que suprimís 3 vegades el mateix paràgraf " habilitant a l' Alcaldia de la Corporació per a iniciar el procediment de responsabilitat patrimonial de les autoritats al servei de les administracions públiques, civils, penals o del caràcter que sigui ".
Qui li havia de dir a Güell que el salvador del 16 de juny per tapar-li les vergonyes seria el seu botxí 4 mesos més tard. I per més inri, el "suposat dolent d' aquests 8 anys" -CiU d' Amer- demanant clemència a Targa amb aquesta supressió del paràgraf en 3 punts de l' ordre del dia.
Tal i com afirmava W.Churchill " Mai en el camp dels conflictes humans, tants els hi deuen tant, a tan pocs ".
Ni el millor guió d' Scorsesse superaria el guió real que el poble d' Amer ha trabat al llarg d' aquests 8 anys. Perquè, el poble també té implicació al llarg d' aquests anys. No oblidem que Güell va guanyar l' any 1999 i l' any 2003 va obtenir la majoria absoluta. Per tant, el poble, la seva gent també ha escrit part d' aquesta singular i rocambolesca història.
Tampoc sé si el guió d' aquesta realitat s' ha clos amb el trencament del govern municipal d' Amer format per ERC i IA.Cal recordar que ERC d' Amer va estar al govern de Güell la meitat de la 1a legislatura (1999-2003) i es va negar a presentar una moció de censura proposada per CiU al llarg d' aquests anys. És a dir, si ERC hagués volgut treure IA de l' ajuntament ho hagués pogut fer l' any 2001.

Malgrat tot, avui s' entreveu un nou horitzó pel poble d' Amer. Desitjo que sigui un horitzó clar i amb un futur social, cultural i econòmic millor per tots els amerencs.

dimecres, 24 d’octubre del 2007

Un Ple el dijous a les 9 del matí

Un nou capítol sicilià al poble d' Amer : aquest proper dijous, 25 d' octubre se celebra el primer Ple ordinari del nou Equip de Govern (format per ERC i Independents d' Amer) a les 9 del matí. Ens preguntem per què hem de celebrar un ple ordinari a les 9 del matí d' un dia laborable quan el règim de sessions del Ple aprovat per l' Equip de Govern en data d' 11 de juliol de 2007 es va establir que serien "el tercer dimecres de cada 3 mesos a 3/4 de 10 del vespre". De fet, aquest primer ple ordinari de l' era Targa-Güell sembla presentar-se interessant arran dels punts de l' ordre del dia, en especial, aquells on Targa posa en entredit l' actuació del seu soci de govern i ex-alcalde, J. Güell. Què passarà en aquest Ple ? Güell votarà a favor " d' habilitar a l' Alcaldia de la Corporació per a iniciar el procediment de responsabilitat patrimonial de les autoritats al servei de les administracions públiques, civils, penals o del caràcter que sigui" ? Amb aquesta ratificació abans esmentada hi tenim 3 punts diferents de l' ordre del dia : una llicència d' obres concedida per Güell a un ciutadà d' Amer; una revocació del contracte amb Retevisión Móvil i una paralització d' obres feta per Targa al misteriós edifici de vivendes de la Plaça Major, 19 d' Amer. Hem de reconèixer l' esforç de Targa per buscar la transparència en tots aquests punts, els quals, afecten directament al seu soci de Govern. Per què Targa convoca un ple ordinari al matí ? Hi haurà unitat de vot en els diferents punts de l' ordre del dia ? Dijous veurem un nou capítol d' aquest desgavell polític en què es troba immers el poble d' Amer des de fa 8 anys.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...