dimarts, 21 d’octubre del 2014

Votem Sí i Sí el 9 N

Tenim a tocar el 9 N, un dia històric per a tots els catalans i catalanes que treballem ,des de fa anys, per l' alliberament nacional de Catalunya. 

Impensable fa quatre anys enrere. Allò que sempre hem desitjat, somiat el tenim a tocar. Qui ens ho havia de dir que els " NO" constants i impertinents de l' estat espanyol serien la clau de volta del nostre alliberament nacional. 

Em vaig " jubilar" de les Joventuts Nacionalistes de Catalunya ja fa 12 anys. Totes aquelles escoles d' estiu a Planoles, amb interessants tertúlies i debats sobre el país, semblaven quedar allunyades amb un grat record de joventut. Però, la incessant ceguesa política espanyola ha portat a Espanya a la cruïlla més desitjada pels sobiranistes, per tots aquells que sempre hem desitjat viure en un país lliure, en un país independent. 

El duet Zapatero-Rajoy passaran a la història com els presidents espanyols que més han ajudat a l' alliberació nacional de Catalunya. Les dues grans forces polítiques estatals conjurades a negar un dret bàsic de tota societat democràtica, el dret a votar, el dret a expressar-se lliurement. 

Vivim uns moments apassionants políticament parlant però vivim uns moments únics com a societat civil en marxa. Mai havia viscut tan intensament un moviment tan aclaparador, tan cívic, tan transversal com són les manifestacions promogudes per l' ANC i Òmnium Cultural per demanar el dret a decidir i la independència. Milers i milers de catalans units per una única causa : votar. 

Certament, tot va començar fa 300 anys però, aquesta empenta, aquesta energia de portar Catalunya a nous horitzons nacionals ve de la retallada per part del Tribunal Constitucional al Nou Estatut. El PP ha estat el gran trampolí, el millor amic per a fer cada dia més independentistes. 

Com més NO nosaltres diem més SI. Per tant, no desaprofitem el que tenim a l' abast de les mans. Anem a votar el proper 9 de novembre. No ens barallem si la consulta inicial era més " bona" que aquesta "nova consulta". El fet és el mateix : votar lliurement per poder decidir si som o no un nou Estat d' Europa. 

Votar no ens ha de fer por. I votar Sí i Sí és la clau per avançar nacionalment. No deixem perdre aquesta oportunitat impensable fa quatre anys. No siguem cecs com d' altres vegades ho hem estat. No ens tirem pedres al nostre teulat. Siguem madurs i avançats políticament i socialment. Donem un missatge al món de gent cívica i seriosa. 

El futur de Catalunya està a les nostres mans. Votem el 9 N. Votem Sí i Sí. No deixem perdre ni passar aquest tren. Com molt bé diu el dit " hi ha tres coses a la vida que mai tornen enrere : la paraula dita, la fletxa llençada i la oportunitat perduda". 




Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...