dimecres, 20 de febrer del 2008

Votem CiU per dignitat nacional

S’ apropen les Eleccions Generals i altra volta podrem exercir de nou el dret a votar. Certament, els catalans i catalanes hem anat a votar 9 vegades aquests cinc darrers anys i, probablement, estiguem cansats o ens sentim defraudats d’ aquesta llei electoral. S’ entén perfectament el desànim i el cansament acumulat però sobretot, la decepció quan veus que els teus vots s’ ajunten amb un o altres, els quals, directament no els has votat. Però aquestes Eleccions Generals, els catalans ens hi juguem molt, més ben dit, crec que és la vegada que ens hi juguem més. No podem caure en el desànim o en la propensió cap a l’ abstenció. La gent que estimem Catalunya i el nostre benestar no ens podem quedar a casa el proper 9 de març. És millor anar a votar encara que estiguem “emprenyats” que no “emprenyats” ens quedem a casa i no fem res perquè, ens agradi o no, el poder sempre, sempre l’ exerceix algú. Com a catalans hem de mirar que en el poder hi hagi un contrapès, i aquest ha de ser el vot nacionalista català. Però serveixen igual els vots nacionalistes catalans ? Desgraciadament no. CiU és un vot fiable, de casa, de confiança. Altres, no poden dir al mateix. Només cal revisar les hemeroteques d’ aquesta legislatura i ens adonarem com hi ha partits d’ obediència catalana o pseudo-catalans que a l’ hora de defensar els nostres interessos només es dediquen a perllongar la mala gestió del govern de ZP :
- els socialistes catalans a Madrid han demostrat al llarg d’ aquesta legislatura la seva supeditació absoluta al PSOE. Això sí, ara es presenten com els grans defensors dels interessos dels catalans. Es deuen pensar que la gent de Catalunya patim amnèsia o que no sabem que el PSC al Congrés no vota a favor de Catalunya.
- Igualment, el paper d’ ERC o d’ ICV ha estat de donar un xec en blanc a Zapatero a canvi de gairebé res. Veiem uns quants exemples :
1-PSC-PSOe, ERC i ICV rebutgen la tramitació en el Congrés d’ una proposició de llei de CiU per agilitzar els processos de desnonament per impagament del lloguer.
2- El PSC-PSOE vota en contra de la proposta d’ un consorci per a l’ aeroport del Prat amb posició majoritària i determinant de les institucions catalanes.
3- Els PSC-PSOE i ICV voten en contra de la creació dels jutjats de primera instància i instrucció a Tàrrega, Mollerussa i Pont de Suert, i la restitució dels de les Borges Blanques i Sort.
4- El PSC-PSOE i ICV voten en contra de la creació d’ un jutjat de primera instància i instrucció i d’ un registre de la propietat a Banyoles.
5- El PSC-PSOE vota en contra d’ una moció de CiU que reclamava que el Govern espanyol publiqués les balances fiscals de les comunitats autònomes i l’ administració general de l’ Estat en un termini de 6 mesos.
6- El PSC-PSOE, ERC i ICV voten en contra d’ una moció de CiU que demanava dotar Catalunya de més recursos per atendre la Llei de Dependència. I allò més sorprenent, és que CiU havia recollit dues esmenes de substitució d’ ERC i ICV i aquests, perquè el PSOE no perdés la votació hi van votar en contra !!!
7- El PSC-PSOE vota en contra i ERC s’ absté d’ una proposta de CiU que es proposava una solució (tercer rail) perquè el TAV pogués arribar a França el 2009 i que es replantegés el túnel de la Sagrada Família.
8- El PSC-PSOE vota en contra d’ una proposta de resolució de CiU que demanava completar el retorn dels documents dipositats a l’ Arxiu de Salamanca.
9- El PSC-PSOE impedeix la presa en consideració d’ una proposició de llei de CiU perquè les seleccions autonòmiques puguin participar en competicions internacionals.
10- Els senadors socialistes de l’ Entesa no voten a favor en una moció de CiU on s’ instava al Govern el càlcul efectiu i publicació anual de les balances fiscals.
11- El PSC-PSOE, ERC i ICV voten en contra d’ una esmena de CiU al Senat que proposa que Catalunya pugui disposar d’ un domini territorial de primer nivell a Internet “.ct”. Aquests exemples s’han produït al llarg de l’ any 2007. Queda ben palès que votar PSC és votar Espanya, que votar ICV-Euia és votar PSOE i que votar ERC és votar un xec en blanc per aguantar el Tripartit a Catalunya.
També és bo recordar que votar PP és votar Zaplana, Acebes, Aznar... i que votar PSOE és votar Guerra, Magdalena Álvarez, Clos i un seguit de negats al país. Votar PSOE o PP és votar exactament el mateix perquè Catalunya els importa ben poc. El proper 9 de març ens hi juguem molt. Ens hi juguem que les nostres institucions i problemes de Catalunya tinguin capacitat de decidir. Hem de tenir clar que votar ZP és votar el pitjor president que Espanya ha tingut mai. Votar PSOE és votar al gran farsant que mai ha tingut la política espanyola. Només cal recordar les mentides reiterades de ZP. Mirem l’ Estatut de Catalunya; ZP el va pactar i no el compleix.
Hem de mirar de tenir més poder polític i més capacitat de decisió perquè els propers 4 anys cal resoldre el finançament de Catalunya.
En definitiva, per dignitat nacional cal votar un partit nacionalista que defensi realment els interessos de Catalunya. I aquest avui només és CiU. El proper 9 de març ens hi juguem el futur, la dignitat i el respecte.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...