dimecres, 11 de setembre del 2013

HEM FET VIA PER LA INDEPENDÈNCIA


Avui hem tornat a fer història. Els catalans hem sortit al carrer per entrellaçar-nos les mans i manifestar cívicament el nostre clam : IN- INDE- INDEPENDÈNCIA !

Ha estat un èxit d' assistència i d' organització. Una multitud imponent de persones, de totes les edats i de totes les condicions s' han manifestat al tram assignat o allà on algun amic els hi ha comentat. 

Catalunya ha dit al món que vol la independència. El dret a decidir sí però aquesta via ha estat per manifestar de nou les ànsies del nostre alliberament nacional.
Crec fermament que no hi ha compte enrere. Des del NO al Nou Estatut, Catalunya va emprendre un nou camí, un camí responsable i cívic però també cal dir, un camí gens senzill, ple d' entrebancs.

Avui hem mostrat el nostre rebuig als eufemismes : volem la independència. Volem el dret a poder decidir el nostre futur nacional. I ho hem fet des del respecte, el civisme, la bonhomia i la llibertat.
Ara caldrà veure la resposta de l' Estat espanyol. 
Com a catalans ho hem intentat. L' Estatut va ser un punt i final; un punt d' inflexió. Allà no ens van voler entendre i ara tenen un problema i no saben com resoldre'l.
Els polítics d' aquí també tenen dificultats, uns més que altres, però la classe política ha d' estar a l' alçada dels esdeveniments sinó la societat civil se´ls menjarà.

Hem fet una cadena humana històrica i hem ensenyat al món que sabem on anem i què volem. 
El President Mas i tota la classe política han de respondre al poble català. La solució no és senzilla, ni planera però si es vol sí que hi ha solucions.

Esperem però que no ens maregin gaire. President Mas, vostè un cop el van enganyar i ens van enganyar a qui vam defensar el Nou Estatut. Ara, tot ha canviat. Nosaltres, avui , ja no ens poden enganyar de nou. Nosaltres no admetrem que ens tornin a prendre el pèl. Ens hem fet grans i anirem allà on sigui a reclamar el nostre dret a decidir.

Visca Catalunya Lliure !

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...