dissabte, 30 de maig del 2009

VOTEM TREMOSA

S'ha fet el debat polític de les eleccions europees a TV3. Hem pogut escoltar i veure les propostes i els candidats.
Ha estat un debat sense escarafalls, amb educació i respecte. No ha estat desagradable escoltar-los. Hem de reconèixer que el bufó de la cort ha estat el senyor Vidal -Quadras. No entenc la ceguesa del PP amb aquest personatge. Aquesta setmana he estat parlant amb dirigents del partit PP a Catalunya i amb la conversa s' entreveu que reconeixen certs estigmes que els seus dirigents fan a Catalunya, la qual cosa, els hi va en contra però pel què sembla no hi poden fer gaire res.
De fet, els diferents representants del PP a les comarques gironines que hi han hagut, al final s' han hagut de "retirar a poc a poc " per les bestieses o poc encertades opinions que molts dels seus dirigents i companys de l' Estat espanyol han dit sobre Catalunya. Bé, si em sentís el senyor Vidal- Quadras dient " Estat espanyol " no li agradaria gaire o gens, tal i com ahir va comentar al llarg del debat.
De totes maneres, Ramon Tremosa va estar molt encertat, molt correcte. No va entrar en cap frec a frec horrorós. Va presentar propostes molt encertades i coherents. Va apel.lar a la unitat a Europa dels diferents partits catalans. Va desfer-se'n molt bé de la imatge de "neoliberal i de dretes" que utilitzen sempre la resta de partits per atacar.
De fet, la campanya de CiU és positiva, engrescadora i en prospecció de futur. En canvi, la resta continuen utilitzant l' eix dreta-esquerra com a punt de divisió. En paraules molt encertades de Pilar Rahola " es pensen que som tontets i ja està bé que ens vegin com a una banda d' encantats". Com es pot entendre la campanya del PSC quan al País Basc van de la mà amb el PP o a Europa ? Com es pot entendre la campanya d' ICV sempre criticant a l' Església o a les polítiques globalitzadores ? I ERC, per què es presenta com a garant del sobiranisme quan a Catalunya s' ha empassat tants gripaus espanyols ?
L' únic, l' únic representant que té cara i ulls, que sap de què parla, que ha baixat del balcó i es presenta com un home coneixedor de l' economia real i del país és Tremosa. Què vol fer la senyora Badia si va en quarta posició ? Que no veu que el senyor López Aguilar l' engegarà a pastar fang quan vingui amb el discurs català ? Ramon Tremosa sap com va l' economia d' un país. Per això prioritza l' eix ferroviari, l' eix marítim i l' eix aeri com a pont d' enllaç a altres mercats. Per això, pensa amb el petit comerç presentant propostes clarament a l' alçada i no com el senyor Huguet que fa 5 anys que té la Conselleria i encara no ha reorganitzat res del comerç català. Un exemple evident és l' horari comercial que fan centenars de paquistanesos, xinesos i àrabs i ningú els hi diu res. Per què ? On és l' ajuda al poble català senyors d' ERC, ICV i PSC ? Què faran a Europa vostès que estan lligats de mans i peus ? El dia 7 de juny, els catalans tenim una nova oportunitat. No es pensin que " Europa no importa". Cada vegada més, les directives, les lleis venen marcades a Europa. Si els catalans no anem a votar no serem al mapa europeu per res.
El dia 7 de juny cal anar a votar però a votar amb seny, amb sentit de país i amb visió de futur. Avui l' únic partit que té realment una visió de país i que sap cap on hem d' anar és CiU. Votar a Ramon Tremosa és votar per Catalunya, és votar pel demà nostre i pel futur dels nostres fills.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...