divendres, 7 de desembre del 2007

El Consultiu tomba el lloguer forçós

El passat mes d’ octubre, CiU no es va sumar al Pacte de l’ Habitatge perquè majoritàriament no s’ eliminava l’ expropiació de pisos buits per a fer lloguer forçós.
Arran d’ això, CiU va portar el Projecte de Llei del dret a l' Habitatge al Consell Consultiu, el qual, finalment ha donat la raó als convergents. L’ article 42.6 del Projecte de la Llei d’ Habitatge és inconstitucional.
Tot i això, CiU va reconèixer en aquell moment el seu grau d’ implicació en el Pacte tot aportant un gruix de mesures : ajudes a les famílies que no puguin pagar la hipoteca i que tinguin el risc de quedar-se sense sostre; ajudes per la compra d’ un pis (convenis de copropietat); ajudes al lloguer de fins el 50% per als joves menors de 35 anys; propostes fiscals per afavorir la sortida al mercat de lloguer de pisos buits; necessitat d’ utilitzar sòl de l’ Estat per fer habitatge de protecció oficial per a lloguer; etc.
Sap greu que en un tema tan important i bàsic com és el dret a l’ habitatge s’ hagin perdut 2 mesos, per un punt que, òbviament el PSC sabia que era inconstitucional. Però, Montilla és hostatge d’ ICV i això és la greu xacra del Tripartit : tres partits units senzillament per pur interès partidista i particular.
Esperem que el conseller Baltasar retiri l’ article inconstitucional de la Llei i cumpleixi el dictamen del Consultiu. Si no és així, la futura candidata al Congrés pel PSC a Barcelona, la ministra Chacón, li demanarem que també estengui la mesura inconstitucional a l’ Estat espanyol. A veure si el Presidente ZP té talante per imposar aquesta punitiva mesura.

dilluns, 3 de desembre del 2007

La dignitat d' una Nació

Èxit aclaparador de la Manifestació d' aquest proppassat dissabte. Semblava com si els catalans despertéssim d' aquesta decadència persistent i alhora silenciosa.
Tots units per tornar-nos a aixecar. La societat civil catalana promou allò que mai s' havia d' haver trencat : l' EIX NACIONAL.
Jo no vull que em divideixin entre dretes o esquerres. Jo només sóc nacionalista catalana. Aquesta és la ruta que hem de seguir tots els catalans que estimem la nostra Pàtria.
Tornem a reescriure el poema d' Emili Guanyabéns i Jané :
CRIT DE PÀTRIA
Des del fons de ses entranyes
Catalunya s' ha queixat:
per vilatges i muntanyes
amb veu mascle t' ha cridat,
oh Llibertat !
Amb constància i saviesa
la llar nostra irem refent :
des del cim de sa grandesa
direm forts, de cara al vent :
" Tomba, ponent ! ".
Si no minven eis agravis
bregarem sense descans :
bastarà el record dels avis
per fê'ns créixer com gegants.
Fora tirans !
(1.860-1941)

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...