diumenge, 14 de novembre del 2010

PACTE A LA BASCA, PER QUÈ NO ?


Des que ha començat la campanya electoral tothom critica a CiU, i sobretot, tothom vol saber amb qui pactarà Mas.

Els partits del Tripartit només tenen un discurs " vigileu que en Mas pactarà amb el PP ". És ben trist que els partits que han integrat el Tripartit enlloc d' explicar l' obra de Govern que han realitzat - que és minsa - o explicar les seves propostes, es passin la campanya fulminant CiU.

Després també et trobes amics, coneguts i saludats enlluernats per l' efecte Laporta, Reagrupament o Estat Català. Es pensen que CiU som gent regionalista o botiflers entre d' altres nominatius. I és clar, la gent no recorda que desgraciadament estem dins un estat, l' Estat espanyol.
A CiU hi ha tants o més independentistes que a aquests partits que ara es vanaglorien de ser la alternativa independentista.

Siguem clars i sincers. Som allà on som. Espanya mai ens ha entès ni ens voldrà entendre. En Mas és realista, és sincer, és pragmàtic. Per què dir una cosa que no podem fer ?
El que sí que hem de vigilar és d' un possible pacte a la basca de diferents partits polítics perquè , al capdavall s' escull un Parlament i no només un President. I amb la llei electoral que tenim - per cert, la més democràtica possible - hi poden haver mil i una combinacions.
Per què no un pacte PSC - PP i Ciudadanos ? Per què no un pacte PSC - ICV - Ciudadanos i ERC ? Per què no i .... tots contra CiU ?

La política a Catalunya s' ha italianitzat des del 2003. Per tant, no tants globus sonda independentistes i toquem tots de peus a terra que ERC ja ens ha demostrat on li arriba l' independentisme.

Un altre tema és saber allà on som. Què farà el Sr. Puigcercós que ara es banta de fer un referèndum ? Si us plau, senyor Puigcercós, d' invents de bombero ja n' hem tingut prou. Quan vagi a Madrid, no pateixi que els seus amics ja li passaran el ribot. Llavors si que haurem de dir " perdoneu, però algú ja ho va dir fa temps ".

És trist però l' Espanya cañí mai ens ha volgut entendre ni ens entendrà. Tant si és en Mas com qui sigui president de la Generalitat haurà d' anar a pactar a Madrid i prou. No entendre això és no saber allà on estem. No siguem ingenus altra vegada, no tornem a fer errors d' un passat no gaire llunyà.

És Europa la solució ? Jo crec que sí. Si volem demanar una plena sobirania pot ser sí que ens hem de plantejar anar tots junts a Europa i demanar allò que tot poble té dret, la plena sobirania nacional.

Però sobretot, no disgreguem el vot i siguem pràctics. Pensem que pactes a la basca són molt possibles.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...