dissabte, 22 de setembre del 2007

Fundació Jaume Casademont

S'ha inaugurat la Fundació Jaume Casademont situada al Parc Científic i Tecnològic de la UdG.
Ha estat un projecte iniciat en vida del mateix empresari però finalitzat després del seu traspàs.
L' acte d' inauguració de la Fundació es va celebrar el proppassat dijous, 20 de setembre amb la presentació del llibre Jaume Casademont, identitat i compromís, el qual, aplega més d' un centenar d' escrits realitzats per gent que va conèixer l' empresari, polític i president del primer Consell Social de la UdG.
L' emotiu acte de presentació de la Fundació va estar aplegat de personalitats del món empresarial, polític i social d' arreu de Catalunya qui, amb la seva presència van retre homenatge a la persona de Jaume Casademont.
El Sr. Casademont, qui vaig conèixer personalment en els inicis de la UdG, era un nacionalista de cap a peus. Un home que estimava, defensava i projectava Catalunya com un país viu i amb prospecció cap al futur. Ell era un home de consens, de paraula, d' amistats ben plurals i alhora controvertides, però mai va perdre la seva identitat ni les seves arrels.
Va defensar Catalunya al Congrés i al Senat en els inicis de la democràcia, oposant-se radicalment a la LOAPA. Va defensar el concert econòmic basc durant la legislatura al Senat perquè estava adscrit al Grupo Parlamentario de Senadores Vascos (GPSV).
Si es repassa les seves aportacions al Congrés de Diputats o al Senat, un/a s' adona que era una persona avançada en el temps.
Avui, Catalunya està mancada de personalitats dignes d' emmirallar-s'hi com va ser Jaume Casademont i Perafita.Tan de bo, la Fundació Jaume Casademont sigui un nou impuls per seguir projectant cap a la societat, els valors de l' esforç, de la riquesa productiva mitjançant el treball i de l' humanisme, que ell tan majestuosament va representar al llarg de la seva vida.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...