divendres, 5 de desembre del 2008

5 anys de Tripartit

Al llarg d' aquests 5 anys de Tripartit, Catalunya està afeblida.
El Tripartit és una mala fòrmula de govern. Avui Montilla, Carod i Saura són incapaços de superar les debilitats que té plantejades el país; debilitats econòmiques, socials, educatives, d' autogovern ...
On és l' ambició nacional ? On són les polítiques socials ? Quina és la reacció davant la crisi econòmica ?
El que sí saben fer és la fiscalització, la intervenció, el sectarisme i l' opacitat més absoluta.
Fem un breu repàs a les promeses del Tristpartit :
- Incompliment de : els llibres de text gratuïts, a on ? Els ajuts per fill fins als 18 anys; les prestacions dentals gratuïtes.
- Barracons : de 500 barracons al 2003 fins a 1.000 actualment.
- En 4 anys només s' han construït 676 places de residències públiques. Recorden que n' havien promès 10.000 ???
Altres coses a recordar :
- Infraestructures : caos a Rodalies; la línia 9 del metro amb un sobrecost inexplicable; només 2 estacions inaugurades en 5 anys !
I el Quart Cinturó ? I el Túnel de Bracons, el qual està encara inacabat després de 5 anys !
- Recorden la Catalunya lliure de peatges ? Doncs, fins avui no s' han eliminat ni un sol peatge !!
- L' apagada de 350.000 abonats sense llum a ple mes de juliol.
- L' empresa està abandonada pel Govern : l' execució pressupostària dels programes relacionats amb la indústria i el desenvolupament empresarial ha estat de les més baixes del conjunt dels pressupostos públics.
- L' autogovern : on és el Govern amic quan parlem de finançament ?
I el Nou Estatut ? Només de pensar que Montilla va presentar 62 esmenes al text, després del 30 de setembre, em fan ser super incrèdula amb Montilla davant la seva "defensa actual". Té credibilitat Montilla després de presentar les 62 esmenes?
- El clientelisme descarat : l' any 2003 hi havia 149 alts càrrecs i ara n' hi ha 236. I de personal eventual n' hi havia 227 persones al llarg dels 23 anys de Pujol i avui n' hi ha més de 260 persones.
- L' endeutament de la Generalitat entre 2003 i 2007 : ha crescut un 37%. El Tripartit s' ha gastat 64,5 milions el 2007 i 67,1 milions el 2008 en estudis o temes curiosos, els quals, no serveixen per res.
Davant d' aquesta trista realitat, només cal mobilitzar-nos i no perdre mai la nostra fita nacional. Hem de tornar a situar Catalunya en el mapa europeu. Catalunya no s' agrada davant d' aquest pèssim Govern.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...