dilluns, 15 de setembre del 2008

Nou curs escolar

Iniciem el nou curs escolar 2008 - 09 amb moltes incògnites sobre la taula. Aquestes indefinicions actuals poden projectar l' ensenyament de Catalunya cap a un futur millor o abocar-lo al desconcert i al fracàs més absolut.
La LEC (la Llei d' Educació Catalana) ha obert de nou el debat sobre el futur de l' ensenyament al nostre país. La LEC va iniciar el camí aprovant un Document de Bases signat majoritàriament per quasi tots els agents educatius. Malauradament aquest Document de Bases es va veure tergiversat per l' Avantprojecte de Llei d' Educació. Després d' un final de curs mogut es va acordar un pacte de mínims per a poder continuar avançant.
Avui, pares i mares, professors i alumnes esperem l' acord final. Un acord que permeti una escola oberta, plural i integradora.
La LEC no ha de ser el resultat d' un acord de mínims entre forces polítiques. La LEC ha de ser el trampolí per a projectar la societat del futur.
La xarxa pública (60%) i la xarxa concertada (40%) són dues ofertes totalment compatibles i necessàries. Un país modern, lliure, que valori el progrés i el benestar mai imposa sinó que facilita ponts de diàleg entre les diferents opcions. És en la diversitat on hi ha la riquesa i el creixement.
El Conseller Ernest Maragall i tot el seu equip tècnic tenen a l' abast de la mà la projecció de l ' ensenyament a Catalunya.
P.D. 1 : Massa barracons enlloc d' escoles i aules.
P.S. 2 : Portem ja 20.000 adhesions de la Campanya Sumem-nos al mapa per un Estat propi.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...