dijous, 17 de juliol del 2008

Pressupostos Amer 2008

En el Ple d' ahir es van aprovar els presssupostos de l' any 2008 amb els vots a favor d' ERC i CA. Tant IA com CiU ens vam abstenir.
Uns pressupostos que disparen la càrrega financera de l' Ajuntament al 103'07 % (el límit és 110).
Si es té en compte que la càrrega financera compara els préstecs que s' han de tornar amb els ingressos corrents, suposa que si durant el 2008 aquests ingressos no s' assoleixen es pot arribar fàcilment al 110%.
Les dades de què disposem ens informen que l' Ajuntament d' Amer té uns préstecs pendents a tornar per un import de 1.616,000 euros.
Aquests préstecs li suposen 52.488 euros d' interessos anuals.
Per altra part, segons les dades facilitades, els ingressos previstos per el 2008 creuen que seran 3.600.000 euros ( l' última liquidació es van recaptar 1.568.000 euros).
Amb aquests dos conceptes (préstecs més interessos) i amb les dades que preveuen l' Equip de Govern hom pot fer una lectura senzilla : si tota aquesta previsió no es compleix es provocarà una càrrega financera encara més gran. Per tant, es pot portar a l' Ajuntament d' Amer a una situació molt crítica.
També en el Ple es va aprovar un crèdit de 150.000 euros per a poder fer front a partides no pagades d' anys anteriors (malgrat es digui que eren partides sense consignació pressupostària de l' any 2007).
Va ser un Ple on l' Alcalde d' Amer va confirmar públicament que el Nou Dispensari local es farà on ells vulguin i prou. Nosaltres vam explicar tots els passos que hem fet per intentar evitar aquesta construcció a la pista poliesportiva de l' Institut. Però, l' Alcalde ja va deixar molt clar la seva postura. Per tant, no és una decisió que vingui del Departament de Salut (qui ens ha reconegut que a la pista de l' Institut no és el millor lloc) sinó de l' Equip de Govern actual.
Nosaltres ahir vam explicar tots els passos que hem fet, amb qui hem anat a trobar i també vam posar sobre la taula altres alternatives. Però no, no serà possible segons l' Alcalde.
El poble d' Amer recordarà al Sr. Xavier Targa com l' home que va portar el Nou Dispensari a la pista de l' Institut.
També vam remarcar la greu situació urbanística que es troba el poble : edificis inacabats, els quals estan parats per ordre de l' Equip de Govern degut a " llicències maldonades de l' anterior Equip de Govern" però que no se'ls hi dóna cap viabilitat legal.
Hi ha persones que no poden entrar als seus pisos perquè l' Ajuntament no concedeix el permís d' habitabilitat degut a les greus incorreccions tècniques i urbanístiques.
Malgrat que ahir el Pacte de les Vergonyes semblava trencar-se, l' actual Equip de Govern encobreix allò que tothom sap o intueix urbanísticament : greus i penals responsabilitats urbanístiques. Per què no es demanen responsabilitats ? Per què hi ha construccions parades des de fa mesos degut a l' incompliment de la normativa però ningú els hi diu res ? Per què no es pot fer una auditoria urbanística ?

dimecres, 16 de juliol del 2008

Ple Ordinari

Avui, dimecres, 16 de juliol tenim Ple Ordinari a les 19 h tarda. Per primera vegada l' Equip de Govern d' Amer compleix el règim de Sessions del Ple.
Dins dels punts de l' ordre del dia (tretze punts), n' hi ha tres d' interessants :
  1. Aprovar el Pressupost del 2008
  2. Reconeixement extrajudicial de crèdits
  3. Aprovació retribucions regidors

Finalment s' aprovarà (o no) el pressupost anual. És evident que s' aprovarà perquè sinó tindríem moció de censura i això ja hi haurà algun grup municipal que ho evitarà.

De ben segur que el pacte de la vergonya continuarà amb la seva complicitat. Veurem de nou com la transparència promesa continuarà absent del coneixement dels ciutadans del poble. Es vol aprovar un nou crèdit per a pagar deutes acumulats d' anys anteriors.

Molts proveïdors de l' Ajuntament finalment podran cobrar. " Ja era hora. Finalment cobraré les factures que fa 3 anys que se' m deu " deia un ex-proveïdor de l' Ajuntament.

Quanta raó que tenen. Però s' ha de demanar un nou crèdit per a poder pagar els deutes. Deutes contrets fa anys i que per tant, deurien tenir partida pressupostària en pressupostos anteriors. Però el Misteri de la situació Econòmico-Financera d' Amer encara continua.

I la transparència promesa brilla per la seva absència. El pacte kafkià sobrevolarà de nou aquesta tarda el Ple Ordinari d' Amer. La complicitat s' estendrà sobre el Pacte de les Vergonyes novament.

Fins quan el Misteri ? Per què no aixequem la catifa i ventilem l' Ajuntament ? Per què no es fa una auditoria econòmica real i una auditoria urbanística ?

Massa preguntes i cap resposta. El Misteri de la Complicitat continua com una aura silenciosa però punyent : " Tu calles però jo et cobreixo", aquesta és la resposta. Avui ho veurem de nou.

P.D. : Per cert, qui li molesti el post que es prengui un Tranquimacín amb un got de llet.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...