dilluns, 29 de novembre del 2010

Mas President


Artur Mas és el nou President de Catalunya. Finalment, després de la llarga travessia del Desert dels Set Anys, CiU tornarà a governar. Certament, a la tercera la vençuda i avui s' ha complert. 

El poble de Catalunya ha parlat d' una manera molt clara.Molts catalans han tornat a confiar en el seny i el bon fer de CiU perquè el llast del Tripartit és molt gran. Certament, Mas havia guanyat les conteses del 2003 i del 2007 però avui la victòria ha estat aclaparadora.
La barrera dels 60 diputats s' hi ha arribat amb vots de gent molt diversa, molt plural. Persones que mai han votat CiU i avui ho han fet, persones que ens havien votat i ho van deixat de fer, joves que mai es pensaven que votarien a CiU i avui han anat a dipositar de "prestat" el seu vot a CiU i molts joves que han exercit el seu dret a vot per primera vegada i ho han fet per CiU.
Davant nostre tenim una gran responsabilitat, diria que una immensa responsabilitat perquè tots confien que CiUserà el partit que treurà Catalunya del pou.

També voldria fer un esment de la importància d' aquesta victòria des del punt de vista generacional i de partit : molts "entesos" pronosticaven que després del President Pujol, CiU s' enfonsaria. I avui podem dir que CiU no és un partit unipersonal sinó que s'ha demostrat que som més que un partit. Perquè al llarg d' aquests set anys a l' oposició hem crescut interiorment i hem defensat amb més fermesa que mai l' ideari  d' un visionari com el President Pujol.  Però també hem demostrat que la visió del President Pujol és avui el crit d' un país, el pal de paller d' una nació, Catalunya.

Per tant, cal felicitar a les noves generacions, sobretot a les mal anomenades " la generació Pinyol " ergo Oriol Pujol, David Madí, Homs .... que el relleu s' ha fet bé i ha estat des del 2003 una realitat exitosa.

També cal fer esment de la personalitat d' Artur Mas. Mas ha demostrat ser un home valent, perseverant, pacient, intel.ligent i humil. No ha estat fàcil substituir un "monstre vivent " com el President Pujol i Mas des del 2003 que porta demostrant que no és un "home fet en un laboratori " sinó que és un lluitador nat, un home senzill, tímid i molt treballador. Un home fet a si mateix que el pas del temps i les etzibades l' han fet créixer interiorment i exteriorment.
Mas serà un gran President per Catalunya i ara ho podrà demostrar.

A part, voldria parlar sobre l' eix nacional. Avui hem vist com les forces catalanistes s' han fet mal. Allò del "divide y vencerás" s' ha complert. Les divisions internes d' ERC han produit un trencament que es tardarà molt temps a reconstruir de nou. Tot plegat provoca una incertesa en l' espai independentista català mentre altres forces oposades al catalanisme agafen una volada molt important - per exemple el PP -.

Em ve a la memòria el llibre de V.Villatoro " Catalunya després del Tripartit " on redactava des de la seva ploma brillant diferents escenaris per la Catalunya post Tripartita. I podem assegurar que el catalanisme no ha mort sinó que continua més viu que mai.

Ara només cal que amb humilitat, senzillesa i amb moltes ganes de treballar poguem servir el poble de Catalunya.

 

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...