dimarts, 5 de maig del 2009

La LEC, una llei de país

Sembla ser que la LEC arriba a la recta final. Acabades les ponències parlamentàries, hi ha un principi d' acord i aviat Catalunya podrà tenir un marc institucional estable en l' ensenyament.
L' educació és un dret de totes les persones, un dret universal, un pilar fonamental per crear societats cohesionades i avançades.
La LEC pot ser la primera gran llei de país que hagi fet el govern Montilla. Però la sorpresa és que un partit del Govern, ICV no la votarà. Per tant, la LEC podrà veure llum gràcies al principal partit de l' oposició, CiU.
La LEC ha despertat de nou la perpètua situació en crisis que té l' ensenyament a Catalunya. Per primera vegada, Catalunya podrà tenir una llei que organitza l' ensenyament en totes les etapes educatives (exceptuant, l' etapa universitària).
No ha estat fàcil arribar a un ampli consens. Només cal recordar les centenars d' esmenes que s' han fet arribar a un document previ d' encara no 80 folis escrits.
CiU ha presentat 412 esmenes, de les quals, en un 90% han estat acceptades o transaccionades. Ha estat una llei àmpliament criticada i reelaborada.
Una llei de país que universalitza l' educació i que repercutirà a mig plaç en el capital social i humà de Catalunya.
CiU ha treballat amb seny i responsabilitat, amb dedicació absoluta per a poder implantar un model d' educació amb llibertat, modern i d' interès públic.
Esperem que ben aviat pugui ser realitat. Així, podrem treballar perquè l' escola catalana continuï essent el punt de projecció del nostre país.
P.D.1 : Avui el nacionalisme basc comença la travessera del desert. De moment, no es veu un nou horitzó nacional més enllà de l' espanyol. El pitjor president que mai ha tingut l' Estat espanyol ha endreçat a l' armari el fet diferencial basc i català.
Esperem ben aviat el seu Sant Martí, el qual anirà vestit amb barretina catalana i espardenyes basques.Temps al temps.
P.D.2 : L' Estat espanyol està bàsicament dirigit per "polítics" amb baix perfil cultural. Només cal veure els grisos currículums de presidents autonòmics, ministres i consellers.
P.D.3 : L' altre dia una alumna em va preguntar quina carrera es necessitava per ser política. Li vaig dir que tal i com està l' arc parlamentari doncs que en feia prou acabant la Primària.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...