dimecres, 22 d’octubre del 2008

L' Ajuntament i la Generalitat desatenen als usuaris del geriàtric d' Amer

Aquest post no pretén posar-se amb els motius del tancament per part de la Generalitat del geriàtric d' Amer (els desconec) ni amb els propietaris del mateix. Senzillament aquest escrit vol denunciar la manera en què la Generalitat de Catalunya i l' Ajuntament d' Amer s' han desentès dels usuaris residents d' aquest centre d' atenció a la gent gran.
Els familiars dels 16 usuaris del geriàtric han rebut aquest passat dilluns, 20 d' octubre, la notificació del tancament del centre per part de la Generalitat. La carta els avisa que el proper 31 d' octubre, tots els residents han d' estar fora del recinte.
Certament, el geriàtric privat d' Amer té permís per part de l' Ajuntament d' Amer des de fa 8 anys però no té llicència per part de la Generalitat.
Actualment, 7 persones seran ateses al Centre de Dia d' Anglès però 8 residents (persones que viuen 24 hores al centre) no saben on han d' anar i ningú els hi ha dit res.
Ahir (dimarts), la direcció del centre del geriàtric va convocar als familiars per explicar-els-hi quina seria la seva actuació. En aquesta reunió no hi va assistir cap representant de l' Equip de Govern actual (i em consta que l' Alcalde era coneixedor d' aquesta reunió).
Vergonyosa l' actitud de l' Ajuntament d' Amer al no assistir ni preocupar-se pels residents d' aquest centre. L' Ajuntament es deu pensar que no hi té responsabilitats en aquest afer.Sorprenent i decebedora l' actitud de l' Alcalde perquè li agradarà més o menys, però l' Ajuntament hi té responsabilitats pel sol fet d' haver donat el permís d' obertura.
I totalment reprobable, l' actitud de la Generalitat donant 15 dies als usuaris del centre per a poder marxar.
Amer fa temps que navega en un mar convuls, sense full de ruta ni horitzó a la vista. És evident que el geriàtric és privat però l' Ajuntament no pot actuar d' aquesta manera. Probablement, hi hagi responsabilitats de tercers, a tots nivells, però el problema avui rau en els usuaris i els seus familiars : per què no els han avisat amb temps per a poder, si cal, buscar un altre centre ? Per què l' Ajuntament no ha intentat buscar solucions o intentar mediar per a buscar alternatives al centre ? Per què l' Alcalde no ha trucat a la direcció del centre, tan sols, per preocupar-se pels usuaris i saber si tenen o no un nou emplaçament ? Són conscients la Generalitat i l' Equip de Govern amb les dificultats en què estan aquests usuaris ? Per què la Generalitat no ha intentat recol.locar a aquestes 16 persones en altres centres si és que realment el geriàtric privat no compleix la normativa ?
Això sí, l' Ajuntament d' Amer té tanta sensibilitat que deixa 16 persones, la meitat impossibilitades, al carrer però és capaç de gastar-se 600.000 € per la gespa artificial del camp de futbol i 800.000 € per a les futures casetes del mateix camp.
On anirem a parar ? És evident que Amer necessita un centre de dia o un geriàtric. Hi ha hagut possibilitats reals de demanar a la Generalitat un centre pel poble o bé la compra d' una propietat per a construir un centre. Però la deixadesa, la nul.la planificació i la insensibilitat davant els problemes reals del poble porten a aquestes lamentables actuacions.
Els familiars el que sí tenen clar és que cada mes paguen impostos perquè la democràcia els atengui però a l' hora de la veritat, els poders fàctics s' inventen una Llei de Dependència sense pressupost real i l' Equip de Govern fa veure que no passa res.
Em penso que ja és hora que posem les necessitats reals per sobre de les prioritats prescindibles. Primer són les persones. Almenys, les persones que creiem amb la democràcia paguem impostos perquè ens donin un servei quan el necessitem.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...