divendres, 7 de març del 2008

El temps de les dones

Enguany també celebrem el centenari de la mort de les 129 treballadores de l' incendi a la Cotton Textile Factory de Nova York.

Recordem que 129 dones van morir en un incendi perquè els propietaris les van tancar a la fàbrica per tal que no participessin en la marxa convocada per l ' Organització de Dones Socialistes, les quals volien reivindicar els drets fonamentals de qualsevol persona lliure (dret al Sufragi universal, dret a ser ben remunerades....).

És bo recordar que al cap de dos anys, el 1910, Clara Zetkin va proposar celebrar un dia Internacional de la Dona en la II Conferència Internacional de Dones Socialistes. Van passar molts anys més fins que el 1977, les Nacions Unides declarés el 8 de març com a Dia Internacional de les Dones.

Aquest 8 de març de 2008, Nacions Unides el dedica al tema " Invertir en les dones i en les nenes ". I és cert, que el paper de la dona socialment ha avançat molt però també és de justícia dir que encara ens falta molt camí. Per això des de fa temps reivindico que el segle XXI és el Segle de les Dones, és a dir, caldria que fos el temps de les dones.

Personalment no em defineixo com a feminista sinó com a femenina però amb igualtat de drets i deures en tots els àmbits. Penso que les dones de la meva generació volem un altre tipus de feminisme que l' iniciat els anys 70, amb tots els meus respectes i agraïnt tot el que elles van lluitar i aconseguir.

Nosaltres, la generació de finals del segle XX i principis del XXI hem arribat per fi a una etapa històrica, en la qual, estem tan preparades com els homes. Però avui, els temps han canviat perquè l' error ha estat intentar imitar als homes. Nosaltres no som com els homes sinó que som diferents, tenim capacitats diferents i, per tant, hem de reivindicar una igualtat respectuosa amb les diferències.

És ara quan som responsables dels nostres talents i podem oferir una important contribució en els àmbits professionals, culturals, socials i polítics, almenys en els països occidentals. Malauradament, encara hi ha països on encara hi ha massa camí per recórrer.

Les dones d' avui busquem solucions als problemes derivats a l' hora d' intentar equilibrar el treball i la maternitat. I aquí rau el problema perquè avui que podríem aconseguir i ser el nostre temps, on podríem deixar una veritable petjada i enterrar aquest llast, sembla que hi hem afegit una nova dificultat. Però aquesta dificultat no només és nostra sinó també dels homes.

Per tant, molta societat "progressista" però a l' hora de la veritat resulta ser fals. Les dones i els homes hem de reivindicar unes mesures socials urgents per intentar conciliar la vida laboral i familiar. Hem d' evolucionar cap a una societat socialment responsable i equilibrada.

Les dones hem d' estar més presents en tots els àmbits socials, culturals, polítics. Hem d' estar en llocs de decisió, en més presència en la vida pública. Però no perquè hàgim d ' omplir el percentatge de quota femenina sinó senzillament perquè som valuoses i per justícia social.

Des d' aquí enllaço el Manifest de CDC pel Dia Internacional de la Dona.

P-D.1 : El més unànime rebuig a l' atemptat del ex-regidor socialista. Una mort marcada per pertànyer i defensar uns ideals de país. La llibertat d' un poble no passa per assassinar les llibertats i creences democràtiques dels altres.

dijous, 6 de març del 2008

VOTAR EN CLAU CATALANA

L' amic Carles Puigdemont m' esperona a fer un post en " clau catalana" davant una victòria àmplia del PSOE.
També he rebut un comentari d' en Xavi Cruzado al post que vaig fer fa dies enrere " Votem CiU per dignitat nacional " apel.lant a què " cap vot nacionalment compromès es quedi a casa, ja que el vot de tots i cadascú de nosaltres pot ser determinant per al nostre futur ".
I és evident que una majoria del PSOE o PP no ens afavorirà a Catalunya. Més ben dit, CAP MAJORIA ABSOLUTA a Madrid afavorirà els interessos de Catalunya.
Ja coneixem què va suposar per Catalunya les majories absolutes del PSOE en època González : LOAPA, oposició a l' obertura de TV3, inversions en infraestructures gairebé inexistents, TGV a Sevilla enlloc de Barcelona, finançament zero,... Exactament el mateix que la majoria absoluta del PP.
És a dir, Catalunya només ha estat respectada quan el Govern espanyol no ha tingut majoria absoluta i ha tingut el suport de CiU. Exemples els tenim en l' època González on Catalunya va aconseguir un model policial propi - desplegament dels Mossos d' Esquadra - i en l' època Aznar on vam assolir un millor finançament, les competències de Trànsit, la desaparició dels Governadors Civils, la cessió dels Ports de Barcelona i Tarragona, la supressió de la mili ...
I si recordem aquests darrers quatre anys, el PSOE de Zapatero sense majoria absoluta i amb suport d' ERC, ha actuat amb frivolitat cap a Catalunya; ha actuat en contra del nostre país.
Tan de bo no passi però si el PSOE treu majoria absoluta veurem el seu espanyolisme més ranci, aquell espanyolisme del PP. Veurem com es negarà a desenvolupar el Nou Estatut. Veurem que no tindrà cap impediment a vulnerar les competències de la Generalitat, reduirà tant com pugui les inversions en infraestructures, es negarà a traspassar rodalies i regionals de Renfe, i un llarg etcètera.
Per això, aquest post fa una crida a tots i totes les persones que s' estimen Catalunya, a aquells que volen que se'ns respecti. Hem de tenir molt clar, que tot vot catalanista que no vagi a CiU és un xec en blanc al PSOE.
També no podem oblidar que si el Congrés és necessari aplegar el vot catalanista a CiU, al Senat encara és més necessari perquè ERC es presenta al costat de socialistes, i per tant, només servirà per engruixir els escons del PSOE, especialment a la demarcació de Barcelona, on ni tan sols, ERC presenta candidat al Senat.
Així, ens ha de quedar molt clar que els catalans només se'ns respecta si som decisius. I avui, només CiU pot fer que Catalunya sigui decisiva a Madrid, només CiU farà que es respecti Catalunya.
Com molt bé diu Carles Puigdemont " davant d' aquesta realitat, els catalans ens hem de plantejar si el nostre vot servirà per asfixiar-nos o per alliberar-nos",
Per dignitat nacional, l' únic partit que defensa i estima Catalunya és CiU.
P.D.1 : Els Premis Blocs Catalunya ja tenen logo. Ara només falta que stic.cat sigui ben aviat una realitat.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...