dissabte, 2 de febrer del 2008

Jaume I

" La nit de l' 1 al 2 de febrer de l' any 1208, sortia del casal dels Tornamira, en la placeta que encara duu aquest nom, a la noble ciutat de Montpeller, un breu seguici, que tenia com a personatge central i reverenciat un infant acabat de néixer. A la claror de les torxes, el seguici va adreçar-se a l' església de Nostra Dona de les Taules; al moment d' entrar-hi, els clergues cantaven Te Deum laudamus. Pels carrerons adormits, sortint de Nostra Dona, el seguici va adreçar-se a l' església de Sant Fermí : va escaure's que la seva entrada al temple coincidia amb el cant del Benedictus Dominus Deus Israel. Les persones que duien l' infant van exultar d' aquestes coincidències, i en arribar al casal de Tornamira van cuitar a explicar-les a la seva mare. La mare, la reina Maria de Montpeller, com tots els altres, hi va veure auguris propicis i fo molt alegra d' aquestes pronòstigues. Així ho explica el Llibre dels Feyts del rei en Jacme o Crònica de Jaume I".
(Fragment extret del llibre Jaume I. Pere el Gran, de Ferran Soldevila).
Seguint la proposta de Vicent Partal, el post és un petit homenatge al gran rei Jaume I. Les fotografies mostren un fragment del LLibre dels Fets i el Penó de la Conquesta.
A part, he remirat les moltíssimes poesies que grans poetes catalans han dedicat al gran Rei de la
nostra nació com Jacint Verdaguer, Joan Llongueras, Francesc Matheu entre d' altres.
Aquí transcric uns fragments de la poesia L' ombra del rei, de Francesc Matheu i Fornells :
Quan les dotze campanades
de la nit, caient pausades,
fan la terra estemordir,
rebatent-se en l' ampla llosa
de la tomba a on reposa
van un mort a deixondir.
Amb sa espasa que arrossega,
sa corona que lampega,
a la Mort faria por;
pel molt llarg de sa ossamenta
bé s' hi veu l' ombra valenta
d' aquell Rei conqueridor.
I se'n baixa a Tarragona
apretant-se la corona
de tres pobles fortament;
a sa tomba torna a jaure
i la llosa deixa caure
aplanada, tot dient :
Rei en Jaume, Rei i pare,
tos tres fills viuen encara
i tots tres serven la llei;
tots veneren ta memòria,
tots amb goigs guarden ta glòria,
tots encara et diuen Rei.

dijous, 31 de gener del 2008

Ordenances fiscals (I)

El proppassat onze de gener vaig fer un post titulat "Targa : primera il.legalitat administrativa",on denunciava la il.legalitat comesa per l' Equip de Govern d' Amer (ERC + CA) amb l' aprovació definitiva de les ordenances fiscals per l' any 2008.
Arran d' aquest fet, el Grup Municipal de CiU vam presentar una instància a la Delegació Territorial del Govern donant a conèixer la falta comesa per tal que s' emprengués les mesures adients.
Finalment, dimecres 30 de gener vam rebre resposta de Governació on se'ns notificava que la Delegació del Govern ja havia demanat a l' Equip de Govern de l' Ajuntament explicacions, per tal de poder contrastar la informació presentada per nosaltres i prendre les mesures corresponents.
Certament, Targa i Clermont estan al cas de l' al.legació presentada per nosaltres a l' Ajuntament i a Governació. També haig de dir que el Sr. Targa no li va agradar el post que vaig publicar per denunciar aquesta il.legalitat. Igualment, el Sr. Targa ha preguntat als meus companys de Grup si " feia cara de prevaricador" arran del meu post.
Miri, sincerament, el meu post no pretenia acusar-lo personalment però sí que jurídicament vostès han comès una falta greu. La seva actuació és una manifestació d' abús d' autoritat i això, en termes jurídics, es diu "prevaricació". Vostès han dictat una resolució arbitrària en un assumpte administratiu sabent que la resolució és injusta perquè finalment, perjudica al ciutadà i a la mateixa Administració.
Des d' aquí només demano que rectifiquin públicament la seva il.legalitat perquè estic convençuda que si el Grup Municipal de CiU no hagués presentat l' al.legació a l' Ajuntament el mes de desembre de 2007, i ara no hagués donat a conèixer a Governació aquesta nefasta actuació, vostès en cap moment rectificarien. I això és una mostra evident de mal govern i de poc respecte al ciutadà. Per cert, no fa falta canviar-se de cara, senzillament les actuacions són les millors cartes de presentació.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...