diumenge, 9 de setembre del 2012

UNA DIADA PER LA LLIBERTAT

 


Aquesta ha de ser una DIADA NACIONAL  que marqui un punt d' inflexió com a país i nació. Catalunya ha seguit des del 1.714 un llarg camí per a poder tornar a ser un país sobirà. Avui, malauradament, encara caminem per aquesta llarga travessia del desert.

Tanmateix, crec que aquest 11 de setembre marcarà un abans i un després com a país que vol i reclama els seus drets nacionals. Des del 1.714, probablement, hàgim tingut moments crucials per avançar més nacionalment parlant però avui no parlarem de si aquell o altre moment ens hagués apropat més al destí final perquè hem de ser realistes i som allà on som. Amb encerts i errors.
Però el que sí que és una evidència palpable és que l' esperit i les ganes de ser un país han crescut enormement en un temps rècord.
Mai havia vist tantes senyeres, estelades, onajant pels balcons de cases i pisos. A les comarques gironines hi ha una alta temperatura nacionalista com mai havíem vist.

Uns la independència directa, altres un pacte fiscal potent, la qüestió és que hi ha una àmplia majoria de la població que vol avançar, vol que els seus drets nacionals i econòmics avancin a fites millors. I aquesta Diada Nacional portarà un revulsiu nacionalista altre vegada.
Els que vam ser aquell 10 de juliol de 2010 a Barcelona ens vam amarar d' una unitat i unió com a país. Ara l' hem de superar amb escreix.

Econòmicament, l' Estat espanyol ens escanya. Mai Catalunya havia arribat a aquesta "misèria" tan gran com la que estem vivint aquests darrers mesos. No podem ni pagar les nòmines ! Anem a Madrid i ens diuen que res de res. El Nou Estatut ha quedat com un conte imaginari en la ment de tots. A Madrid ens diuen que tampoc en tenen però sí que n' hi ha per pagar Bankia.

Estem en uns moments crucials per reivindicar qui som i què volem ser. Sempre des de la paraula i la via pacífica. Però ara volem més perquè fa molts anys que parlem, reivindiquem pacíficament però no els interessa entendre'ns  ni escoltar els nostres drets.

Crec que Europa és la solució. Hem de mirar cap a Europa i fer saber que Catalunya ha de ser un nou Estat d' Europa. Recordem el Discurs de Pau Casals a l' ONU :

 
BONA DIADA NACIONAL A TOTHOM.

Feliç Sant Jordi, 2020

 Sant Jordi 2020 Un Sant Jordi molt diferent dels viscuts fins avui. Un Sant Jordi impensable fins fa dos mesos. Un Sant Jordi de confi...